ØKOLOGISK GODKENDELSE PÅ CERES PARK & ARENA

03.02.2022 14:01

Når AGF spiller hjemme i Ceres Park eller en virksomhed holder frokostmøde i Ceres Arena får maden nu et officielt økologisk stempel fra myndighederne.

I forvejen er der stor fokus på økologi hos madleverandøren til Ceres Park & Arena, Dabba, der en cateringvirksomhed under mad-virksomheden, Spiselauget. Men efter Dabba har fået et officielt stempel på økologi i form af Det Økologiske Spisemærke i bronze, får den økologiske del lige et nøk op med et myndighedsgodkendt stempel.

For betyder, at økologiprocenten af al maden fremover nu skal ligge på mellem 30 og 60 procent i alle de fødevarer, der produceres og serveres på Ceres Park & Arena. Man måler på vægten og der holdes løbende regnskab med det. Samtidig kontrolleres økologi-mængden løbende af Fødevarestyrelsen, der står bag Det Økologiske Spisemærke.

- Vi har i snart to år haft en ambition om, at kunne servere mere økologisk på Ceres Park, så vi dermed endnu bedre kunne leve op til vores målsætninger i vores bæredygtigheds-strategi. Så det er virkelig godt, at Spiselauget nu rykker en tand op og har fået Det Økologiske Spisemærke med deres koncept, Dabba. Med det økologiske spisemærke viser de også, at de ønsker at følge AGF og Ceres Park & Arena på rejsen mod en mere klimavenlig fremtid, siger Anne Jensen, der er chef for branding og bæredygtighed i AGF.

- Hos Dabba har vi fokus på økologi, da vi ved det skåner miljøet, giver bedre smag i produkterne og sikrer dyrevelfærden. Vi udvælger i forvejen i høj grad vores produkter ud fra det klimaaftryk de har, og netop derfor er størstedelen af vores produkter fra Danmark. Ja, faktisk er de fra Jylland. Så spisemærket ligger i naturlig forlængelse af vores arbejde og fokus, og vi er glade for, at vi nu også kan skilte med det, siger Mads Poulsen, direktør, Dabba, som er ejet af mad-koncernen, Spiselauget, der er partner i AGF.

Det Økologiske Spisemærke er et statskontrolleret bevis på, at et spisested satser på økologi.

Det Økologiske Spisemærke er gratis og viser, hvor stor en procentdel af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Det er Fødevarestyrelsen, som uddeler, administrerer og kontrollerer mærket.