NORSK SEJR I TORSDAGS-TEST

03.02.2022 18:28

Det blev ikke til nogen århusianske mål, da vi torsdag aften testede mod Bodø/Glimt, der vandt 1-0 på et drøn af et langskud.

Torsdag spillede 3F Superligaen opstartens anden testkamp, da vi på træningslejren i Spanien mødte det norske mesterhold, Bodø/Glimt. Og trods et nederlag på 1-0 blev det en glimrende testkamp mod et godt norsk hold, der også nærmer sig deres forårspremiere, når de starter deres forår med at spille 1/16 finale i Conference League mod Celtic.

Det var de gulklædte nordmænd, der lagde bedst ud på Pinatar Arena, hvor de havde bolden mest og til tider viste vævre takter og det hurtige spil, de vandt mesterskabet på. Men det var nu os, der kom til kampens første chancer, da Grønbæk trykkede af, men blev blokeret. Muligheden varslede en god kamp af Albert Grønbæk.

Det var dog Gift Links, som kom til kampens indtil da bedste chance, da han efter 15 min blev spillet fri, men fejlede sin afslutning. Og trods en opfølgning fra Anthony D'Alberto forblev det 0-0.

Efterhånden kom nordmændene også til deres chancer, når de spillede sig igennem. Men Jesper Hansen stod en solid kamp og fik reddet os en enkelt gang med et flot indgreb.

Et højt AGF-pres fik boldbesiddelsen mere over på vores side og efter en lille halv times tid fik Gift Links igen muligheden efter en god aflevering fra Grønbæk. Men ak – Links ramte stolpen.

Hen mod første halvlegs afslutning stod vi for det mest aggressive spil og kunne måske ha’ fået et straffespark lige inden pausen. Men dommeren fløjtede i stedet til pause.

2. havleg
I anden omgang var der kun spillet otte minutter, da en nordmand fik bolden udenfor feltet og fra 25 meter hamrede han den op i målhjørnet. Et flot, men også ærgerligt mål for gutterne.

Vi svarede dog hurtigt igen og kort efter kom Gift Link til endnu en god mulighed, men blev dømt offside.

Efter 65 minutter begyndte vi at skifte en del ud og nye kræfter kom ind fra bænken og heraf nogle på lidt uvante positioner. Blandt andre spillede Alexander Munksgaard i kampens sidste periode på midtbanen i fraværet af Nicolai Poulsen, der måtte sidde over i dag.

Også det norske hold skiftede en del ud og det gik i sagens natur ud over rytmen i kampen.

Størst mulighed for flere mål havde Bodø, da en spiller med ti minutter igen to gange headede mod mål på kort afstand. Men hver gang stod TK det rigtige sted. Det samme gjorde Hansen, da Bodø med få minutter tilbage fik endnu en mulighed. Men en flot fodparade fra vores målmand holdt os inde i kampen.

Til sidst var det indskiftet Oliver Lund, der forsøgte sig fra kanten af feltet. Men hans forsøg gik over mål. Og på den måde endte opstartens anden testkamp 1-0 til Bodø/Glimt efter en god dyst mod et stærkt mandskab.

Næste testkamp er på mandag den 7. februar, hvor vi spiller mod Elfsborg fra Sverige.