AFFALDSORTERINGEN RYKKER INDENDØRS

02.02.2022 16:03

Det er ikke kun på Ceres Park, at man kan bidrage med affaldssortering. Nu rykker det også indendørs i Ceres Arena.

Siden 2020 har man kunnet sortere sit affald på Ceres Park i containere med nogle særlige, farverige indkastrammer, der er udviklet specielt til formålet i samarbejde med Johs. Sørensen & Sønner og Rethink Event.

Nu rykker systemet indendørs i Ceres Arena, så som man som gæst også her kan bidrage til, at affaldet bliver sorteret korrekt og ordentligt på Ceres Park & Arena.

Systemet er udviklet i samarbejde med Rethink Event, der er sponsor i AGF og i projektet; Rethink Business som et EU-støttet projekt om cirkulær økonomi, som AGF og Ceres Park & Arena var en del af i foråret 2021.

De specialudviklede affaldsstationer er produceret af overskudsmateriale fra en virksomhed, som producerer ventilationsanlæg. De har leveret tyndplademetal af galvaniseret stål, som bruges til opbygningen af affaldsstationerne.

Plastikdelene af systemet er produceret af overskudsmateriale af akryl fra solskærme til lastbiler, der er blevet til indsatserne i spandene. Endelig er folierne sat på af Nonbye, som er sponsor i AGF.

Materialerne er fundet via The Upcycl, en ”materialebank” i Aarhus, der forbinder virksomheder, som ønsker at bruge affaldsmaterialer fra andre virksomheder.

Systemet gør publikum i stand til fremover, at sortere for eksempel både tomme shotsrør og ølkrus, når man er til koncert i Ceres Arena.