POKALKAMP: GENSYN MED AGF-ANGRIBER

30.08.2022 17:16

Tidligere AGF-angriber Sanel Kapidzic vender på torsdag tilbage til, hvor det hele startede.

Når vi torsdag aften møder Vatanspor på Ceres Park bliver det ikke kun et lokalopgør med en af byens andre fodboldklubber. Det bliver også til et gensyn med flere tidligere AGF’ere.

For eksempel har Vatanspors cheftræner Volkan Ceran en fortid som kontraktspiller i AGF for 22 år siden, ligesom Cerans assistenttræner; Haci Kara - som flere af spillerne - tidligere har spillet ungdomsfodbold i AGF.

Det er også på banen, at vi finder den spiller, hvis navn nok klinger mest velkendt hos AGF-tilhængerne, når talen falder på Vatanspor.

For i angrebet for Jyllandsserie-holdet møder vi Sanel Kapidzic, der i perioden 2009 til 2012 står noteret for 11 mål og 40 kampe for AGF, som han forlod for ti år siden for siden at spille i blandt andet FC Fredericia, Kielce i Polen og flere norske klubber inden han for godt to år siden stoppede sin professionelle karriere og kom hjem fra Norge, hvor han forlod Sandnes Ulf og tog tilbage til Aarhus.

- Jeg havde fået en skade, som var kronisk og som gjorde, at jeg ikke længere kunne spille på topplan. Og så var det bare at vende hjemover. Jeg er vokset op i Galten og er en Aarhus-dreng. Så det var tid til at komme tilbage og det har været dejligt at komme hjem, fortæller Sanel Kapidzic, der i dag arbejder som rådgiver hos et forsikringsselskab.

Glæden ved fodbold
Glæden ved fodbold er dog intakt - og da fysikken stadig kan klare sporten på et lidt lavere niveau, så tørner Sanel Kapidzic nu ud for torsdagens pokalmodstandere fra Vatanspor, hvor han har fundet et godt niveau for fodbolden i et nyt liv i Aarhus med familie, tre børn og en god erhvervskarriere.

- Da jeg kom hjem, ville jeg gerne fortsætte med at spille, men på et lidt lavere niveau. Det passer fint med, at jeg nu har familie og et arbejde, hvor jeg kan passe træning et par gange om ugen og så en kamp i weekenden.

- Jeg har ikke lyst til at slippe fodbolden, som jeg gerne vil spille, så længe kroppen holder til det. Jeg har spillet siden, jeg var barn og ønsker ikke at give slip på det. Glæden ved spillet er der stadig, og det er fornøjelse at komme ud på banen med holdkammeraterne. Det er noget, jeg stadig har brug for og jeg er meget glad for, at jeg fortsat kan spille, fortæller Kapidzic.

- Det var selvfølgelig en omvæltning rent fodboldmæssigt, men det har været en god oplevelse. Jeg har spillet fodbold hele mit liv og det er motivationen for mig. Så har man ikke brug for en god kontrakt og mange mennesker på stadion. Nu er det nok for mig at spille med mine holdkammerater og venner. Og alle er lige så ambitiøse som jeg altid har været - det handler stadig om at vinde, siger Sanel Kapidzic, der også glæder sig over klubmiljøet omkring Vatanspor, hvor der er et stærkt sammenhold ved stadion ved Sødalskolen i Brabrand, hvor det ikke er usædvanligt at se 3-400 tilskuere til klubbens kampe i Jyllandsserien.

- Der er stor opbakning fra lokalområdet og vi har mange frivillige, som gør en kæmpe forskel. Også i lokalområdet, hvor klubben i sin tid blev skabt for at få unge mennesker væk fra gaden og ind i fodbolden. Vatanspor er en stærk social kraft og der et kæmpe sammenhold i og omkring klubben

- Efter træning kommer der for eksempel ofte mad til spillerne fra de lokale restauranter, der er sponsorer i klubben, hvor der også er mange, som arbejder frivilligt og får det til at køre rundt. Det er en anden dimension til fodbolden end jeg var vant til som professionel, men det er fedt at være en del af og vi har en virkelig god klub, siger Sanel Kapidzic.

For angriberen bliver kampen torsdag aften en speciel oplevelse på hans gamle hjemmebane. I 2009 spillede han for AGF i en opvisningskamp mod Vatanspor i den eneste kamp de to klubber har spillet mod hinanden - indtil torsdag altså. Her er Kapidzic så på den anden side af linjen for Vatanspor.

- Det bliver helt vildt specielt. Alle har været begejstret siden lodtrækningen, og hele klubben glæder sig til kampen. For mig som tidligere AGF’er bliver det også en særlig aften. Af alle de klubber, jeg har spillet professionelt for i min karriere, er AGF den klub, som stadig betyder mest.

- Så at jeg nu skal spille mod dem så mange år efter, jeg forlod AGF, bliver da noget særligt og jeg ser meget frem til at komme tilbage på Ceres Park, fortæller Sanel Kapidzic, der oprindeligt stammer fra AGF’s samarbejdsklub Galten FS. I 2001 kom han som dreng til AGF, hvor han blev rykket op i førsteholdstruppen i januar 2009. Samme år fik han så debut i Superligaen - en stor dag, som han stadig tænker tilbage på med glæde.

- Det var på udebane mod Vejle og noget af det største, jeg har oplevet i min karriere. Jeg var vokset op i klubben og endelig at få debut på førsteholdet er noget, jeg aldrig vil glemme.

- Jeg var 19 år og det var en drøm, der gik i opfyldelse for mig. Og selv om jeg måske ikke fik så mange kampe for AGF som jeg havde håbet på, da jeg var ung, så er jeg alligevel stolt af min tid i klubben. Det var stort at være en del af byens hold - det kan man aldrig tage fra mig og jeg har kun gode minder fra min tid i AGF, siger Sanel Kapidzic, der dog lige på torsdag håber, at hans gamle klub taber, så Vatanspor kan lave overraskelsen.

- Alle i Vatanspor ser frem til kampen og i fodbold kan alt jo ske. Så vi håber naturligvis på overraskelsen - selv om det selvfølgelig bliver svært. Men uanset, hvad der sker, så er det et hold fra Aarhus, der går videre i pokalen, og det er fedt. Så vil vi gøre alt vi kan for, at det bliver os, siger angriberen, der altså torsdag aften for en stund vender tilbage til sin gamle hjemmebane.

Kampen mod Vatanspor starter kl. 18.30 på torsdag. Det er Vatanspor, der er hjemmehold. Billetter kan dog alligevel købes på AGF.dk. Bemærk, at AGF-tilhængerne skal være på Ceres Tribunen, mens dagens hjemmehold har Hørkram Tribunen (A).