MORTENSEN MEST SIKKER STRAFFESKYTTE

09.08.2022 18:22

Patrick Mortensen er nu den mest effektive straffeskytte i 3F Superligaens historie.

Med sin scoring i søndags på straffespark skrev AGF's angriber, Patrick Mortensen sig ind i de statistiske historiebøger for 3F Superligaen. For målet i Odense var det tolvte målgivende forsøg ud af lige så mange fra straffesparkspletten - altså en udnyttelsesprocent på 100 %. Og de 12 ud af 12 er ifølge Danskfodbold.com - der er DBU's officielle statistikere - rekord for 3F Superligaen.

Kun én anden har formået at udnytte sine chancer fra pletten fuldt ud, og det er den tidligere Silkeborg-spiller Michael Larsen, som med sine 10 mål på 10 skud nu indtager en andenplads på listen - efter Mortensens 12 ud af 12.

Udover de 100 % i 3F Superligaen har Patrick Mortensen scoret yderligere to mål på straffespark i henholdsvis en Europa Cup kamp og en kamp i Sydbank Pokalen. Så alt i alt er Mortensen nu på flotte 14 ud af 14 på straffespark i sin tid i AGF.

Mortensens første mål på straffe faldt i en 3-1 sejr mod FC Nordsjælland den 29. september 2019 i Ceres Park. Og det seneste altså forleden den 7. august 2022 i Odense. Og mon ikke der kommer flere endnu, så vores anfører kan udbygge den stærke statistik.

Efter sine to mål i weekenden er Patrick Mortensen i øvrigt nu oppe på imponerende 57 mål i alle turneringer for AGF. Her er de 50 mål lavet i 3F Superligaen, hvilket betyder, at Patrick Mortensen nu er nummer fire over angribere med flest Superliga-mål for AGF. Og med "blot" fem mål mere passerer han Thomas Thorninger og Peter Graulund på den liste, som toppes af Morten 'Duncan' Ramussen med 58 mål.