DOBBELTKASSE AF MORTENSEN SIKREDE SEJR I ODENSE

BJ / Fotos: Getty Images — 07.08.2022 16:41

Sejrsmålet faldt sent, men de tre point var fortjent nok, da AGF søndag aften hentede sæsonens anden sejr.

Søndag aften stod den på en af de mere klassiske kampe i dansk fodbold; OB mod AGF - Odense mod Aarhus i det, nogen også kalder provinsklassikeren. Det var da også møde nr. 172 de to klubber i mellem – heraf nr. 84 alene i 3F Superligaen – og begge hold var opsatte på at give de fremmødte tilskuere endnu et spændende kapitel i kamphistorien.

Hjemmeholdet skulle ud og revanchere en pointmæssig noget pauver sæsonstart, mens vores drenge var opsatte på at fortsætte de gode takter fra turneringens første tre kampe foran et - som altid - velbesøgt og veloplagt udebaneafsnit.

I forhold til vores seneste besøg på Fyn var det os, der havde revanche til gode i dag, da vi jo tabte 0-1 i foråret. Vi har ellers haft et nogenlunde godt tag på OB på deres bane igennem flere år med flere gode resultater in mente. Og det skulle aftenens forestilling ikke ændre på.

I dagens kamptrup så vi for første gang længe Benjamin Hvidt og Zach Duncan, som jo begge har været ude med skader i lang tid. Men altså nu glædeligt igen var blandt de 20 udvalgte og på bænken til dagens kamp.

Omvendt måtte vi undvære Mikael Anderson med en mindre skade. Han blev på midtbanen erstattet af Albert Grønbæk.

Et veloplagt AGF-mandskab tog teten fra kampens start og var mest på bolden, mens hjemmeholdet havde en lidt mere afventende tilgang. Tidligt i kampen gav boldovertaget bonus. Et indlæg fra højre side havnede ved bagerste stolpe, hvor Eric Kahl spillede bolden skråt bagud til Sigurd Haugen, der resolut afsluttede. OB’s nye keeper Martin Hansen halvklarede forsøget, og riposten endte hos Patrick Mortensen, der fra nært hold kunne bringe sit hold i front.

Det tidlige føringsmål efter ni minutter ændrede ikke på kampbilledet, Vi var fortsat mest på bolden og søgte hele tiden efter huller i den kompakte OB-defensiv. Efter godt en halv time lykkedes det at overrumple fynboerne med en lang aflevering, som Patrick Mortensen snittede videre til en fremadstormende Sigurd Haugen. Den norske angriber slap forbi Bjørn Paulsen inde i feltet og hårdt presset lagde han bolden på tværs til Albert Grønbæk, der dog lidt ude af balance ikke fik et godt nok træf på bolden.

OB var sjældne gæster foran Jesper Hansens mål, men godt fem minutter før pausefløjtet lykkedes det alligevel hjemmeholdet at bringe balance i regnskabet. Et frisparksindlæg fra højre side blev clearet, men desværre ud til en fri Robin Østrøm, der sendte bolden i netmaskerne til 1-1 – en stilling, der holdt halvlegen ud.

ANDEN HALVLEG
Fra anden halvlegs start skiftede kampen karakter. Om det var den sene udligning i første halvleg, der gjorde udfaldet, skal her være usagt. Ikke desto mindre åbnede OB halvlegen med et mere offensivt mindset, og det var ved at give pote efter få minutter. Charly Hornemann kom pludselig i en gunstig situation i venstre side, og efter et træk ind i banen afsluttede han mod det fjerneste hjørne. Heldigvis stod stolpen i vejen, og AGF-defensiven slap med skrækken.

Kort efter testede Sander Svendsen med et langskud Jesper Hansen, der dog sikkert parerede bolden ud i spil igen.

AGF-mandskabet havde dog ikke i sinde at overlade initiativet til hjemmeholdet, og Sigurd Haugen var kort efter tæt på at nå først på en aflevering i dybden og slippe helt igennem. Ja, faktisk kom han først på bolden, men han stødte også ind i Martin Hansen, der lidt uforståeligt fik frispark i situationen.

Med tyve minutter igen lykkedes det Haugen at slippe igennem på en dyb stikning, og han udplacerede også Martin Hansen. Desværre blev scoringen underkendt på grund af offside.

Få minutter senere blev Frederik Brandhof og Anthony D’Alberto sendt i aktion i stedet for Grønbæk og Mølgaard, og førstnævnte fik hurtigt vist sig frem, men hans afslutning endte lige forbi mål.

Kampens slutfase mindede mest af alt om de første 45 minutter, hvor AGF-mandskabet dominerede på bolden og jagtede den scoring, der ville give sejren, men hjemmeholdet lurede på kontrastød. Heldigvis faldt det i sidste ende ud til AGF-spillernes fordel, og det var Yann Bisseck, der var ophavsmanden. Ja, den lange stopper tog et uimodståeligt raid over en halv banelængde, og det var kun en ureglementeret tackling inde i straffesparksfeltet fra Kasper Larsen, som kunne stoppe tyskeren. Dommer Morten Krogh var ikke i tvivl og pegede på straffesparkspletten. Et forsøg, som Patrick Mortensen køligt tog sig af og blev dermed matchvinder - til stor jubel for holdkammeraterne og de mange fremmødte AGF-fans, der kampen igennem skabte en flot lydkulisse.

Trods et ihærdigt OB-pres i slutminutterne holdt AGF-defensiven stand, og efter seks minutters overtid kunne de juble over sæsonens anden sejr og den første af slagsen på udebane. Ja, Fyn er fin - især når man kan tage derfra med tre point.

Næste kamp for AGF’s 3F Superliga-mandskab er mandag den 15. august, hvor vi kl. 19 møder Lyngby Boldklub hjemme i Aarhus. Køb allerede nu billet til den kamp her.