BISSECK BOMBE GAV TRE POINT

15.08.2022 20:18

Det blev hårdt og bøvlet i varmen mandag aften. Men vi fik tilkæmpet os tre gode point i kampen mod Lyngby i Ceres Park.

Sommeren har ikke sluppet sit tag i Aarhus endnu, og det var derfor på en lun aften, at vi her mandag aften kunne byde på en ny hjemmekamp i 3F Superligaen. Lyngby Boldklub var på besøg og igen kunne vi glæde os over en velbesøgt kamp på Ceres Park, hvor 10.646 var taget til fodbold en varm augustaften. Dermed har godt 35.000 nu i alt set de første tre hjemmekampe i den nye sæson indtil nu.

Vi skulle i aften lige bruge et kvarters tid på at finde vores ben i en indledning, hvor det var gæsterne som var mest på bolden og også fik skabt flere ubehagelige situationer i og omkring vores felt. Men efterhånden fik vi spillet os ind i opgøret og efter et lille kvarter havde vi vores første chance ved Sigurd Haugen, der varslede en god AGF-periode.

Og efter tyve minutter blev det rigtig godt, da Yann Bisseck opfangede bolden midt på Lyngbys banehalvdel. Tog et par træk frem og besluttede sig for at gøre hvad Ceres Park råbte på. Så han skød - og hvilket skyd det var! Bolden gik smukt i mål til en 1-0 føring.

Føringen gav lidt ro, men det betød ikke, at gæsterne holdt op med at være en trussel. Blandt andre var de to tidligere AGF’ere, Emil Nielsen og Magnus Kaastrup ofte på spil foran vores mål. Men hver gang fik vores forsvar afværget de farlige situationer.

Efter en lille halv time troede Ceres Park, at den var blevet 2-0, da Tobias Mølgaard havde bolden nettet. Men efter et VAR-gennemsyn blev der dømt offside. Som pausen kom nærmere, fandt Gift Links Sigurd Haugen i Lyngbys felt og nordmandens afslutning var snært ved at gå mål. Men en Lyngby krop fik pareret skuddet. Og på den måde holdt stillingen til pausen.

2. halvleg
I gæsternes seneste kamp lavede Lyngby et flot comeback, der gav genlyd i hele fodbolddanmark, hvor de kom tilbage mod FC Midtjylland efter de ellers var bagud 0-3.

Så det var alle mand på dæk i anden halvleg, hvor gæsterne allerede efter få sekunder blev farlige. Men Hansen klarede i situationen.

Anden omgang startede lidt som den første – med gæsterne som de mest målsøgende og mere på bolden end os. Og bagud med en enkelt skulle Lyngby da også ud og jagte.

Det gav lidt plads til os til omstillinger og det var netop på sådan en, at vi kom til anden omgangs første AGF-chance, da Haugen kom igennem og fandt Mortensen. Men hans afslutning blev blokeret af et hårdt arbejdende Lyngby-forsvar.

Det var varmt i aftes på Ceres Park og efterhånden som kampen skred frem kunne man godt se på begge hold, at der var brugt nogen kræfter og svedt litervis af væske. Tempoet faldt lidt og antallet af frispark gik i vejret, når en spiller kom for sent.

Men gæsterne søgte fortsat udligningen og efter 65 minutter kom Lyngby tæt på ved et langskud, der sneg sig forbi vores stolpe - på den rigtige side.

Efterhånden som vi kom ind i kampens sidste kvarter kunne en scoring til hjemmeholdet ha’ været svalende i varmen. Men i stedet var det gæsterne som fortsat pressede på i jagten på mål og point. Et nærgående frispark blev afværget og et langskud gik over mål.

Med 10 minutter tilbage af den ordinære tid var der et dejligt gensyn med Benjamin Hvidt som har været ude med en skade længe. Han blev skiftet ind på sin vante plads på midtbanen og gjorde det fint i kampens sidste kvarter.

Det gjorde Jesper Hansen også, da han i slutfasen reddede en Lyngby afslutning flot. Til sidst kunne Haugen ha' lukket kampen i en omstilling, men han overplacerede sin afslutning.

Men vi holdt føringen kampen ud og kunne derfor glæde os over tre gode point, der bringer os på tredje pladsen i 3F Superligaen.

Næste kamp for 3F Superliga-holdet er på udebane, når vi på lørdag den 20. august drager til Herning for at møde FC Midtjylland kl. 16. Vi håber, vi ses på MCH Arena.

AGF vs. LBK / 3F Superligaen, 5. runde på Ceres Park den 15. august 2022
1-0 (1-0)
20’ 1-0: Yann Bisseck

Man of the match: Yann Bisseck