AGF KVINDEFODBOLD: NEDTUR I HJØRRING

13.08.2022 12:50

AGF Kvindefodbold tabte i dag stort til Fortuna Hjørring.

Oven på en uge, hvor vi gik videre i Gjensidige Kvindepokalen, skulle AGF Kvindefodbold i dag i ligaen bide skeer med Fortuna Hjørring på udebane, hvor vi historisk set har haft det svært.

Og det fik vi også i dag, hvor Fortuna Hjørring pressede os i bund fra kampens begyndelse og efter otte minutter fik det første mål på en afslutning fra en spids vinkel.

Kort efter var vi dog ved at få udlignet den tidlige føring, da Mathilde Kruse flot forsøgte sig fra kanten af feltet. Men hendes afslutning gik lige forbi mål. Og generelt svarede vi fint igen på det hurtige mål i Hjørring.

Så meget desto mere ærgerligt, at der ikke skulle gå længe før Fortuna kom yderligere foran, da vi ikke var vågen foran mål på en ripost. Så efter et kvarter stod der pludselig 2-0 til sidste års nummer to i Gjensidige Kvindeligaen.

Det var naturligvis ikke den start på kampen, vi havde håbet på. Og nu var det op ad bakke for holdet for at finde vej tilbage i kampen. Men vi kæmpede for at komme tilbage, højne boldbesiddelsen og komme til chancer. Sofie Bloch havde blandt andet en fin afslutning efter et godt angreb, hvor vi appellerede for ’hands’ i Fortunas felt, men uden det blev dømt.

Kort efter var det McNamara som var tæt på at reducere på en first-timer efter et hjørnespark. Men trods de gode muligheder formåede vi ikke at få reduceret og måtte i stedet ovenikøbet indkassere endnu et mål, da vi mod slutningen af halvlegen ikke fik forsvaret vores felt godt nok og en afslutning fra kanten gik i mål.

Så trængte vi til pause. Men det gjorde Fortuna ikke og på et langskud helt op krogen fik Hjørring scoret igen og vi måtte gå til pause bagud med tunge fire.

Seneste besøg i Hjørring endte med et smalt 1-0 nederlag i pokalen i en meget lige kamp. Men det var der ikke tale om i de første 45 minutter i dag, hvor vi var alt for meget på hælene. Cheftræner Katrine S. Pedersen foretog sig da også to udskiftninger i pausen i håb om at bringe nyt liv ind i kampen.

Men nedturen fortsatte for med kun et par minutter inde i 2. halvleg begik vi endnu en fejl i forsvaret, og det straffede hjemmeholdet. Og så var vi bagud med fem i en frygtelig start på anden omgang.

Kampen var i perioder præget af de varme temperaturer som i dag også lunede Vendsyssel godt op. Så tempoet var til tider ikke så højt og der blev også indlagt et par nødvendige vandpauser af dommeren i den høje varme, som ikke gav de bedste betingelser for spillerne. Og bedømt på spil og chancer var det gæsterne, der havde det sværest i varmen og et hjemmehold, som sprudlede.

Men efterhånden skruede vendelboerne nådigt ned for målene og kampen døde lidt ud. Trods et par udmærkede chancer formåede vi dog aldrig at komme igen efter en mareridtsagtig første halvleg og vi ender derfor med at tabe 5-0.

Næste kamp er også på udebane, når AGF Kvindefodbold søndag den 21. august møder FC Thy-ThistedQ. Her skal vi forsøge at rejse os efter en rigtig grim tur til Hjørring i dag.

Fortuna Hjørring vs. AGF / Gjensidige Kvindeliga / Runde 2 i Energi Nord Arena 13.8 2022
5-0 (4-0)
08’-1-0: Sara Holmgaard
11’-2-0: Camilla Larsen
36’-3-0: Signe Hansen
40’-4-0: Camilla Larsen
47’-5-0: Florentina Olar

Katrine Svane, Tina Fremo, Matilda McNamara, Sofie Vendelbo (53’ Julie Mathiasen), Mariann Høgh, Caroline Jensen, Kathrine Spanner (45’ Benedicte Moss), Mathilde Kruse (45’ Nathalie Jørgensen), Johanne Guldbæk (76 Julie Poulsen), Cecilie Johansen, Sofie Bloch (76' Helene Pedersen).