NEDTUR I HADERSLEV

18.04.2022 14:59

Et sent sejrsmål til SønderjyskE betød, at vi 2. påskedag tabte 2-1 i Haderslev.

Vi har mange gode minder fra Sydbank Park i Haderslev. Senest i februar, hvor det tidligere i år blev til en mindeværdig 3-2 sejr på et sent sejrsmål af Patrick Mortensen. Denne 2. påskedag skulle vi forsøge at udbygge en god statistik mod SønderjyskE, hvor vi ikke har tabt på deres bane siden 2017.

Så med smuk forårssol over Haderslev og en bane, der var noget pænere end ved vores seneste møde i byen, var det bare med at komme ud over de sønderjyske stepper. Og det gjorde begge hold, som havde hver deres muligheder i kampens indledning uden det for alvor blev farligt for nogen af holdene.

Det gjorde det først efter et lille kvarter, hvor SønderjyskE’s Gallegos kom til et skud, Men Hansen klarede sikkert. Kort efter var det vores tur, da tilbagevendte Gift Links og Alexander Munksgaard spillede sig flot igennem på kanten og ind til Mortensen, der headede på tværs i feltet. Men ingen rød kom først på bolden.

Som første halvleg foldede sig ud, var det hjemmeholdet, der i perioder var mest på bolden, mens vi lurede på nogen omstillinger, som kunne komme efter Brandhof og Poulsens solide defensive arbejde på midten af banen, hvor de to i dag udgjorde et flittigt bolværk - suppleret af Mikael Anderson som foran dem også arbejdede hårdt i dag - både defensivt og offensivt.

Det var dog sønderjyderne som kom til de fleste afslutninger i første omgang - primært på forsøg fra distancen. Men hver gang var Jesper Hansen på plads.

Det var Grønbæk også næsten da Anderson trykkede flot af fra distancen og den sønderjyske målmand ikke kunne holde skuddet. Men riposten strøg desværre for os lige forbi Grønbæk, der ellers stod godt placeret foran mål.

Netop som publikum i solen havde indstillet sig på en målløs første halvleg eksploderede løjerne de sidste minutter. Først kom værternes José Gallegos igennem på en omstilling og fik med et afrettet skud bolden i kassen bag Hansen, der ikke kunne gøre noget ved forsøget.

Men vi kunne nå et hjørnespark inden pausen og her steg Frederik Tingager flot op og headede bolden i mål til en hurtig udligning. Et flot comeback af gutterne inden pausefløjtet.

Knap var 2. halvleg gået i gang før værterne fik scoret igen. Eller det troede de fleste på Sydbank Park. Men ved et nærmere VAR gennemsyn viste det sig, at der var offside i opspillet til målet og vi slap med skrækken.

Fra anden omgang måtte vi undvære Nicolai Poulsen, som måtte udgå i pausen. Han blev erstattet af Yann Bisseck på 6’er positionen, hvor han jo tidligere har vikarieret.

Efter et kvarter af 2. halvleg viste Grønbæk sin gode teknik, da han fik sat et flot skud afsted fra distancen, men det fine forsøg røg desværre over mål og ud til de medrejsende.

Begge hold bøvlede i denne periode både med det gode spil og derfor også med at få skabt målchancer. Eric Kahl og Gift Links var dog tæt på, da de med tyve minutter igen broderede flot igennem sønderjyske-feltet i et godt moment. Men en lokal fik ryddet op inden situationen for alvor blev gunstig for os

Med et kvarter igen begyndte vi at sætte flere fine angreb sammen og de offensive kræfter, Frederik Ihler og Dawid Kurminowski kom på banen. Men det blev ved lige ved og næsten. Det gjorde det også i den anden ende - blandt andre takket være Jesper Hansen som hev en flot redning op i det 86’ende minut, da en sønderjyde pludselig stod fri i det lille felt. Og kort efter måtte vores målmand igen vise sine kvaliteter efter et hjørnespark, hvor han akrobatisk fik holdt bolden ude.

Men ak og ve - som vi var gået ind i dommerens overtid fik SønderjyskE alligevel udbytte af et pres til sidst, da Nicolai Thomsen satte hovedet på bolden og dirigerede den i mål til 2-1 - en stilling, der holdt de sidste par minutter ud og betød en virkelig tung afslutning for gutterne.

Næste kamp er på søndag den 24. april, hvor vi møder OB hjemme i Ceres Park kl. 18.

SønderjyskE vs. AGF / 3F Superligaen runde 25 / Sydbank Park / 18. april 2022
2-1 (1-1)

43’ 1-0: José Gallegos
45’ 1-1: Frederik Tingager
90+4' 2-1: Nicolai Thomsen