INTENS PROVINSKLASSIKER MED TUNG AFSLUTNING

24.04.2022 19:14

Det gør ikke vores vej i øjeblikket. Igen i dag led vi et nederlag på et sent mål i overtiden.

Søndag aften stod den på provinsklassiker, da vi mødte OB i Ceres Park. Efter en svær periode skulle vi forsøge at komme tilbage på sejrssporet mod et fynsk hold, der kom til Aarhus med selvtillid efter de har gjort det fint i deres kampe i slutspillet.

Senest OB var i Aarhus var der scoret tre mål efter 16 minutter i en forrygende fodboldkamp. I dag blev der også scoret hurtigt, da Dawid Kurminowski blev sendt i dybden på en god aflevering fra Alexander Munksgaard. OB’s målmand kom dog ud, men han missede bolden og så kunne Kurminowski score i et frit mål til en tidlig århusiansk føring.

Efter målet forsøgte fynboerne at svare igen og de havde et snært skud mod Hansens mål efter 10 minutter. Og kort efter en omstilling, hvor TK kom flot hjem og fik ryddet op.

Men vi var fortsat farlige og forsøgte især at komme til muligheder fra kanterne, hvor Albert Grønbæk og Gift Links i dag huserede og ofte kom til indlæg eller afslutninger i løbet af første halvleg, hvor OB efterhånden kom til flere ubehagelige muligheder i deres jagt på en udligning.

Det var dog hjemmeholdet, der først fik bolden i kassen igen, da Anderson trykkede af efter godt forarbejde fra Munksgaard, men desværre blev der dømt offside i situationen.

Det var dog en typisk situation fra 1. halvleg, hvor Anderson var over det hele og tog mange gode løb - både offensivt og defensivt.

I den anden ende kom fynboerne desværre for os tættere på vores mål som første halvleg gik på hæld og de havde i perioder presset os vel rigeligt tilbage. Men vi stod solidt i forsvaret og fik ryddet op, når OB’erne fik sat afslutninger på. Og hen mod første halvlegs slutning havde vi også vores muligheder, men halvlegen endte uden flere mål.

2. halvleg
De fleste fremmødte på Ceres Park ville meget gerne ha’ mindst en AGF-scoring mere for at få skabt lidt ro på nerverne. Og det forsøgte holdet da også på i anden omgang alt imens føringen også skulle forsvares - en af de sværeste balancer i fodbold.

Men med det samme fik en kold klud i ansigtet, da OB fik straffespark i halvlegens indledning på en kendelse for hands. Heldigvis for os skød OB’erne over på straffespark og vi slap dermed med skrækken.

Da røgen lige havde lettet fra den hektiske start på anden halvleg forsøgte vi at finde tilbage til det positive spil fra første halvleg, hvor blandt andre Gift Links ofte var kilde til uro hos fynboerne. Men de stribede fra Odense forsvarede også deres mål godt i dag.

Efter en lille times spil tog OB’eren Sander Svendsen et skarpt træk ind i vores felt og fik afsluttet så yderligt, at bolden desværre gik i mål. Trods protester for hands i situationen, hvor det lignede, at OB’eren havde ramt bolden med hånden, skred VAR ikke ind og altså en udligning til OB.

En ærgerlig udvikling på kampen, hvor vi ellers havde spillet rigtig fint indtil da og vist stor fight og vilje over hele banen, og var fortsat med at jagte mål. Så det skulle vi sådan set bare fortsætte med efter fynboernes udligning. Og blandt andre forsøgte Gift Links og Albert Grønbæk fortsat det målsøgende spil og de to gjorde det fint offensivt i dag.
Det samme gjorde Anderson som med et kvarters tid igen kom til en god chance efter fint opspil. Men uden gevinst.

Til sidst i kampen satte vi noget højde og drøjde på banen i skikkelse af Frederik Tingager og Yann Bisseck. Det var dog dagens man of the match, Gift Links, der kom til næste chance, men muligheden blev blokeret og igen var der protester for hands.

Det var dog i den anden ende, at der kom et straffespark igen, da OB uheldigvis for os fik tilkendt et nyt straffespark – og denne gang var Jebali sikker og kunne score til et tungt tungt slutresultat på 1-2.

En hård og ufortjent skæbne for gutterne efter en god kamp. Men skæbnen er hård ved os i øjeblikket og vi må endnu en gang konstatere et nederlag efter et mål i overtiden til modstanderne.

Næste udfordring for holdet er det modsatte opgør af i dag, når vi skal en tur til Odense søndag 1. maj kl. 14.

AGF vs. OB / 3F Superligaen runde 26 / Sydbank Park / 24. april 2022
1-2 (1-0)
03’ 1:0: Dawid Kurminowski
59’ 1:1: Sander Svendsen
95’ 1:2: Issam Jebali (strf)