AFFALD SOM RESSOURCE I AGF: COMPUTEREN SKAL LEVE LÆNGERE

08.04.2022 11:39

Producér, brug og smid væk. Det har tidligere været det normale forbrugsmønster. Men i stigende grad tager flere og flere virksomheder tanken om cirkulær økonomi til sig. Også i AGF, hvor man nu sætter turbo på et nyt samarbejde med IT-virksomheden ed A/S om genanvendelse af IT-produkter under betegnelsen; Cirkulær IT.

Cirkulær økonomi handler om meget mere end sortering af affald. Det handler om at gøre op med, at produkter har en særlig levetid og så skrottes de. I stedet fokuserer man på genbrug og genanvendelse.

Som en del af den bæredygtighedsvision som AGF igangsatte i 2020 bevæger klubben sig fra at tænke affald som affald til at tænke det som ressourcer - altså kan vores affaldsmaterialer omdannes til noget af værdi? Det er baggrunden for, at AGF nu indgår et samarbejde med ed A/S om cirkulær IT.

For mange gange, når en virksomhed udskifter computere eller telefoner, bliver det gamle IT-udstyr gemt væk på et depot eller i en skuffe på kontoret, indtil det måske bliver samlet sammen og sendt til skrot. Tilmed måske uden tanke på de følsomme data, som ligger gemt på udstyret - det er hverken sikkert eller miljørigtigt. 

Samarbejdet med ed A/S cirkulær IT betyder, at computere og andet udstyr fra AGF - i stedet for at blive smidt ud - dataslettes, renoveres og sælges videre, så andre får glæde af det. Modtageren sparer penge, og miljøet spares både for yderligere udvinding af mineraler og for transporten.

- I det store hav af ting, vi forsøger at ændre, er dette kun en mindre del, men ikke desto mindre det et stort signal. Vi skal væk fra brug-og-smid-væk-kulturen, og genbrug af vores IT-udstyr er noget, vi alle kan forholde os til. Så vi er superglade for at kunne indgå en aftale med eksperterne i ed A/S som også holder os op på, at vi får sorteret alt udstyr korrekt og uden, at det lander de forkerte steder, siger Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed i AGF.  

- Vi er rigtig glade for at AGF ser en værdi i at samarbejde med os om cirkulær IT, der handler om at give nyt liv til brugt IT-udstyr. Hos ed A/S tror vi på at bæredygtige løsninger er vejen til en bedre fælles fremtid, og vi har hos ed A/S selv et stort fokus på arbejdet med miljø- og samfundsansvar. Vi er stolte af at kunne bidrage til vores kunders forretning og netop derfor fokuserer vores koncept Cirkulær IT bredt på både kundens økonomi, sikkerhed og miljø. At AGF ser os som en ansvarlig leverandør, der kan understøtte dem i arbejdet med deres vision for bæredygtighed, ser vi som et værdifuldt skridt i den rigtige retning for, siger Betina Winther Rasmussen, Vice President i ed A/S 

ed A/S er i forvejen såkaldt guldsponsor i AGF. Virksomheden har generelt stort fokus på bæredygtigheden og har blandt andet i 2020 indviet et nyt, energieffektivt domicil i Skødstrup med solceller på taget.

AGF formulerede sin vision for bæredygtighed i 2020, og er siden blandt meget andet skiftet til strøm fra vedvarende kilder og har lanceret en spilletrøje i 100 procent genanvendt plast.

Læs mere om de grønne indsatsområder her >>>>