FORRYGENDE SEJR PÅ LEGENDERNES DAG

08.11.2021 12:00

3-0 stod der på måltavlen efter søndagens kamp mod FC Midtjylland.

Søndag gjaldt det FC Midtjylland hjemme i Ceres Park i 3F Superligaens runde 15.

På Legendernes Dag skulle vi se om vi kunne fortsætte de gode hjemmebane-takter, hvor vi er ubesejret i Aarhus siden august. Omvendt kom FC Midtjylland til Aarhus med en succesoplevelse i Europa og fra en plads som nummer et i 3F Superligaen.

Så der var lagt op til noget af en dyst på den flotte bane i skoven, hvor vi startede lidt afventende, mens FC Midtjylland var på bolden. Men efter fem minutter stod vi bag kampens første mulighed, da et frispark på FCM’s banehalvdel fandt Hausner i feltet. Men desværre offside.

Ellers var det gæsterne havde det meste af spillet i kampens begyndelse, hvor de i perioder pressede os ubekvemt langt tilbage og derfor kom til flere farlige situationer. Men så slog Frederik Brandhof til efter et kvarters tid med et godt ryk gennem FCM-feltet, hvor flot fandt Patrick Mortensen i et cutback. Og bum. Mortensen kunne bringe os foran med hans første mål et stykke tid.

Kort efter fik vi et hjørnespark, hvor bolden endte hos Mikael Anderson, som ved kanten af feltet flot kunne bringe os foran 2-0 - en forrygende første halve time i Ceres Park.

Men det tændte om muligt endnu mere op i gæsterne, der nu skulle ud og jagte mål. Og kort efter vores andet mål fik de en stor mulighed for det. Men Jesper Hansen ærede Årets Legende 2021, Henry From ved to fremragende redninger inden der blev dømt offside.

Resten af halvlegen gik for det meste med at afværge midtjydernes pres. Som for eksempel da den stærke angriber Raphael Onyedika satte sig igennem med sin styrke og var tæt på at komme til en afslutning tæt under mål. Men vi fik afværget i sidste sekund. Det gjorde FC Midtjylland ikke hen mod første halvlegs slutning, da Anderson sendte et godt skud afsted fra kanten af feltet - denne gang blev forsøget dog reddet. Men Mustapha Bundu var på pletten og kunne score til 3-0 - en stilling, der holdt til pausen efter en forrygende første halvleg af gutterne, der for alvor havde fået hul på målbylden.

I anden omgang kom vi ud med fint mod og gejst, og var det farligste hold i halvlegens indledning med fine aktioner af blandt andre altid hårdt arbejdende Frederik Brandhof. Men efterhånden kom FC Midtjylland tilbage og begyndte at presse hårdt på for mål. Og de havde da også flere nærgående forsøg i 2. halvlegs indledning, men hver gang stod, der enten en hvid i vejen eller bolden gik forbi mål.

Og efterhånden gik gassen af den midtjyske ballon, der gang på gang rendte ind i vores gode defensiv, hvor Sebastian Hausner og Frederik Tingager i dag udgjorde en stærk sidste skanse i midterforsvaret.

Men med FC Midtjylland spillernes individuelle kvaliteter kan man aldrig vide sig sikker - trods en 3-0 føring. Og gæsterne fik os da også i perioder presset os ubehageligt tilbage. Især på hjørnespark var de nærgående, men hver gang parerede vi os flot.

I den anden ende lukrerede vi mest på omstillinger, men vi dog langt fra til så mange muligheder som i første halvleg. Det ville næsten også være for meget af det gode. Nu handlede det om hårdt arbejde. Der kom dog muligheder til AGF. For eksempel havde Gift Links et godt skud efter 75 minutter - desværre lige i sidenettet. Og kort efter gik sydafrikanerne forrest i en omstilling, der dog løb ud i sandet.

Inde i kampens slutfase pressede gæsterne om muligt endnu mere på og havde blandt andet en farlig mulighed på et frispark tæt på vores felt. Men forsøget gik heldigvis over. Men det var en hektisk slutfase på kampen, hvor midtjyderne gav os deres sidste krampetrækninger mod vores mål.

Men vi holdt flot stand og kunne til sidst fejre en fortjent og forrygende 3-0 sejr. Nu venter der 3F Superligaen en landsholdspause før næste kamp, der er mod FC København i Parken den 21. november.