AGF MED I OPLØBET TIL INTERNATIONAL PRIS

23.11.2021 13:00

AGF er nomineret til pris for arbejdet med bæredygtighed.

Sidst i november afgøres det om AGF får en international pris for vores arbejde med klima og bæredygtighed, når vi for første gang er nomineret til en international pris for sit arbejde med bæredygtighed.

AGF er således i finalen ved TheStadiumBusinessAwards 2021. Det er en pris, der er blevet uddelt siden 2010, hvor den internationale industriorganisation; The Stadium Business - anerkender aktører inden for sport, events og stadions verden over.

I år sker det ved et stort prisshow i Manchester i England, hvor det legendariske cricketstadion; Emirates Old Trafford danner ramme om en prisuddeling den 30. november.

Her er AGF nomineret for vores arbejde med bæredygtighed, der startede i foråret 2020, da AGF - som den første klub i Skandinavien - lancerede en strategi og vision for bæredygtighed, som vi har fulgt og arbejdet med siden.Eneste fra Danmark


AGF er de eneste fra Danmark, der er nomineret til en pris ved TheStadiumBusinessAwards 2021.

Udover kategorien om bæredygtighed og socialt ansvar, tæller uddelingen også kategorier som Fan Experience, Innovation, Teknologi, Årets Stadion og flere andre kategorier.

- Det er en stor ære at blive nomineret - det er et skulderklap for vores arbejde for bæredygtighed i sportens verden, og vi tager det som et tegn på, at der bliver lagt mærke til det ude i Europa. Her ser vi tendenser til, at fodbolden tager et større ansvar, når det kommer til klima-kampen, og det er godt, at der kommer fokus på området. For en pris gør jo i sig selv ingen forskel, men det kan være med til at kaste lys på vigtigheden af, at vi i fodbolden også tager ansvar for klimaet, siger Anne Jensen, der er chef for branding og bæredygtighed i AGF.

- Det er vidunderligt at se, at branchen fortsætter med at udvikle sig. De kan ikke bare tage opbakningen fra samfundet for givet. I stedet fortsætter de med at genopfinde sig selv, forbinde sig endnu dybere med deres lokalsamfund og tackle fremtidens udfordringer indenfor klima og bæredygtighed, siger Ian Nuttall, der er grundlægger af TheStadiumBusiness.

Deltagere fra hele verden


Blandt de nominerede til TheStadiumBusinessAwards er både virksomheder, stadions, fodboldklubber og andre sportsorganisationer fra hele verden. Således er AGF kommet i selskab med navne som; San Francisco 49ers, Leicester City FC og VfL Wolfsburg for blot at nævne nogen få af de andre finalister.

I AGF’s kategori om bæredygtighed og sociale projekter er AGF oppe mod Cagliari fra Italien, Sunderland FC, St. Mirren FC fra Skotland, Toronto Raptors og søsterklubber i Canada, samt et projekt fra Ajax Amsterdam.

Om vi vinder prisen, afsløres ved prisuddelingen i Manchester den 30. november, hvor bæredygtighedschef, Anne Jensen og AGF's adm. direktør, Jacob Nielsen vil deltage.