AGF KVINDEFODBOLD: VIGTIG SKRIDT TABT I KOLDING

01.11.2021 12:00

Ærgerligt nederlag i Kolding gør det nu svært at nå slutspillet.

Mens herrerne spillede mod OB denne kølige mandag aften, skulle AGF Kvindefodbold spille mod det for nyligt fusionerede Kolding IF på Autocentralen Park. En sejr ville sende os op på siden af koldinggenserne med 10 point i ligaen, hvor kun tre kampe er tilbage af grundspillet.

De hviie holdt fint kuglen i egne rækker fra start, men desværre skulle Kolding IF kun bruge få procenters boldbesiddelse og én enkelt målchance for at score. Hjemmeholdet tog føringen efter kampens første hjørnespark, da stadionuret viste 10 minutters spil.

Kort efter blev modstanderens målmand presset af Maria Herdel, der fortjent var på månedens hold for oktober. Modstandernes målmand, der den seneste uge har været sammen med vores egen Katrine Svane i landsholdstruppen, tabte bolden i feltet i duellen med Herdel. Herefter holdt hun tilsyneladende godt fast i vores næsten forbipasserende kantspiller, men dommerfløjten forblev tavs.

I løbet af første halvleg blev kampen mere jævnbyrdig med et par chancer i begge ender. Vores største mulighed for at udligne kom efter nitten minutters spil, da Cecilie Johansen smækkede et raketskud afsted fra kanten af feltet. Til stor ærgrelse drønede bolden i sidenettet.

Koldinggensernes bedste målforsøg var også et langskud, som kom efter 36 minutters spil. I modsætning til vores drøn resulterede hjemmeholdets langskud i en scoring, og vi gik til pause med stillingen 2-0 til Kolding IF.

Første chance i 2. halvleg tilfaldt venstreback’en Jenna McCormick efter få minutters spil. Et hjørnespark endte i panden af australieren, hvis hovedstød fløj tværs over mål. AGF fortsatte sit aggressive pres, hvilket rystede mange chancer af sig. Heriblandt blev en afslutning af Maria Denius rettet af, og vores storspillende midtbanespiller kunne se sin flade afslutning fra feltkanten glide snært forbi stolpen.

Efter 75 minutter var vi marginaler fra at komme på måltavlen, da Sofie Bloch viste, hvorfor hun er topscorer for de hviie i denne sæson. Fra kanten af feltet sendte vores skarpskytte et skud på overliggeren, men bolden sprang desværre væk fra målstregen. I de efterfølgende minutter forsøgte den netop indskiftede Thea Rohde sig ad flere omgange, men heldet var ikke med os.

I tillægssiden fik vi en scoring, da Àsla Johannesen hamrede bolden i netmaskerne efter et korttaget hjørnespark. Desværre var der ikke nok tid til at jagte udligningen, og vi måtte tage hjem med et meget bittert nederlag i bagagen, og vi må nu konstatere, at der er seks point op til mesterskabsspillet, som dermed kan blive svær at nå. Men vi må klø på.

Næste kamp for kvinderne er hjemme på Vejlby Stadion mod Brøndby IF på lørdag.