AGF KVINDEFODBOLD I UHELDSRAMT EFTERMIDDAG

06.11.2021 12:00

På Vejlby Stadion tabte AGF Kvindefodbold 1-4 i dag til Brøndby IF i tredjesidste runde af grundspillet - et resultat, der gør vejen mod mesterskabsspillet næsten umulig.

I dag tog AGF Kvindefodbold imod Brøndby IF i et spændende opgør på Vejlby Stadion. For efter et nederlag til Kolding IF i mandags, skulle der tre point på bogen, hvis vi fortsat ville gøre os nogle reelle forhåbninger om at være med i den sjove del af slutspillet efter nytår.

Og i kampens åbning brugte hjemmeholdet sin sult efter point til at etablere et aggressivt tryk på Brøndby IF. Vi pressede gæsterne fuldstændig i bund, og bolden forlod stort set ikke modstandernes banehalvdel.

Det høje pres betalte sig efter syv minutters spil. På kanten af gæsternes felt lagde stærke Sofie Bloch en bold af til Caroline Ahrendtsen Jensen, der med en målrettet dribling stormede forbi sin direkte modstander. Hun trak bolden med sig ned til baglinjen i venstre side af feltet, hvorfra hun med en flad aflevering på tværs fandt Emma Andersen, der prikkede bolden ind i netmaskerne. Derved bragte hun AGF foran med sin første scoring i sæsonen.

Desværre tæller heldige mål lige så meget som velspillede mål. Og held skulle der til, da Brøndby IF udlignede efter ti minutters spil. Et højt og tilsyneladende ufarligt indlæg langt ude fra røg ind ved hjælp af indersiden af stolpen.

Men held går ofte begge veje i løbet af en fodboldkamp. Mod slutningen af første halvleg headede gæsterne bolden på overliggeren, og denne gang hoppede bolden tilbage frem for i rosen. Derfor kunne vi gå til pause med en pind til hvert hold.

Uheld forblev dog kampens tema. Seks minutter inde i anden halvleg fik Brøndby IF et hjørnespark, som ramte Jenna McCormick så uheldigt, at den hoppede ind i eget net. Efter en times spil førte endnu en mistiming til, at bolden kunne trille over AGF’s mållinje og ændre stillingen til 1-3.

Efter 73 minutters spil kom dødsstødet, da Brøndby IF øgede deres føring til 1-4.

På trods af god energi resten af kampen, kom vi aldrig til de helt store muligheder for at komme tilbage i kampen. Og selvom vi rent matematisk stadig er med om pladserne i mesterskabsspillet, må vi nu erkende, at det på grønsværen vil kræve et mirakel bestående af storsejre i vores resterende kampe i grundspillet mod HB Køge og AaB, hvis vi skal med i det sjove slutspil.

AGF vs. Brøndby IF / Gjensidige Kvindeligaen / Vejlby Stadion / Runde 12 / 6.11 2021