FREDENSVANG I KONSTANT UDVIKLING

27.12.2021 12:00

I de senere år er der blevet investeret markant for at gøre AGF's træningsanlæg, Fredensvang til et af Skandinaviens mest moderne træningsanlæg - en udvikling, der fortsætter i de kommende år.

”AGF’s nye Idræts-Anlæg et storslaaet Værk”. Sådan kunne man læse på forsiden af Århus Stiftstidende i 1941 i en omtale af klubbens nye træningsanlæg, der voksede frem langt uden for byen i Fredensvang i Viby på 10 tønder land bar mark.

Dengang var ambitionerne store - og det er de også i dag, hvor træningsanlægget de senere år har undergået en stor forvandling. Først blev en helt ny kunstgræsbane anlagt, og Superliga-holdets baner blev renoveret. Så blev et 1800 kvm nyt, topmoderne klubhus opført. Og i 2019 blev en såkaldt Goalstation til individuel træning og en tribune ved opvisningsbanen etableret.

Det stopper dog ikke her, for i året, som næsten er gået, er der også sket en række andre forbedringer. Umiddelbart efter sommerferien kunne en nyanlagt kunstgræsbane på bane 4 tages i brug. Her lå den første kunstgræsbane, der blev anlagt i Aarhus helt tilbage i 2005. Siden er selve græstæppet blevet skiftet, men den omfattende brug af banen i 15 år, havde sat sine spor, og derfor var det påkrævet, at hele underlaget blev udskiftet og bygget op på ny. Det er planen at bane 4 kan fungere som officiel kampbane for ungdomseliteholdene, når det ikke er muligt at afvikle kampe på græs, og derfor vil tilskuerforholdene på denne bane også blive forbedret i 2022.

Også bane 5, som er en græsbane, er i løbet af sommeren blevet totalrenoveret - og samtidig udvidet, og på bane 7 er der blevet etableret et ekstra slidstærkt træningsområde med hybridgræs, der skal bruges til specialtræning. Det er også værd at nævne, at lyset på kunstgræsbanerne er blevet udskiftet til energibesparende LED-lys. Og endelig vil et nyt og større garageanlæg til de mange maskiner, der bruges til at vedligeholde anlægget, stå klar, når foråret går i gang.