ET SPÆNDENDE FORÅR VENTER FOR KVINDERNE

15.12.2021 13:00

Den 9. januar starter AGF Kvindefodbold op igen.

Spillerne fra AGF Kvindefodbold er nu gået på juleferie frem til den 9. januar, hvor forberedelserne til et spændende og vigtigt forår for alvor går i gang. For her venter ikke blot et forår i kval-rækken til Gjensidige Kvindeligaen, men også en pokal-kvartfinale mod OdenseQ, som en af de første udfordringer.

Det nye år skal bruges som frisk start oven på et efterår, hvor det ikke blev til mange sejre i Gjensidige Kvindeligaen, hvorfor holdet endte på en syvendeplads og altså derfor i foråret skal ud og kæmpe for en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen.

- Det er rigtigt ærgerligt, at vi ikke formåede at komme med i det øverste slutspil. Vi har ikke været gode nok i afgørende situationer og det er noget, vi skal arbejde med i vores opstart. Vi har også været for dårlige til at få de mere lige kampe til at vippe over til vores fordel og få skabt noget momentum i kampene. Og så har vi simpelthen indkasseret for mange mål - og for tidligt. Der er seks kampe i efteråret, hvor vi er kommet bagud efter 10 minutter, og så har det været op ad bakke derfra - det er bare tungt for et hold, der var lidt ramt på det mentale i forvejen. Så vi har masser, vi skal arbejde med i opstarten, hvor vi skal bygge på til et bedre forår end efteråret har været, siger cheftræner Katrine S. Pedersen.

Men trods udsigterne til endnu et forår udenfor det allerbedste selskab, er optimismen intakt i AGF Kvindefodbold.

- Der er sat rigtig mange nye ting i gang fra sommeren 2021, hvor Katrine S. Pedersen trådte til som cheftræner og som vi må forvente først får rigtig effekt over tid. Vi har en ung trup med masser af talent og vi kommer til at arbejde benhårdt på og udenfor banen for at sikre os en ny sæson i ligaen. Fokus er på det langsigtede hårde arbejde, der på den lange bane kommer til at give resultater. Det handler selvfølgelig om at præstere - det gør det i AGF. Men lige nu har vi et godt fundament, som gør at vi kan se positivt på fremtiden på trods af et hårdt pointmæssigt efterår for seniorholdet, siger Marie Greve, der er chef for AGF Kvindefodbold.

Planen for opstarten med testkampe og eventuelle træningslejre er endnu ikke helt på plads for kvinderne. Dog ligger det fast, at der skal spilles træningskampe mod FC Thy/ThistedQ den 28. januar i Kjellerup og mod Fortuna Hjørring i Hjørring den 26. februar. Flere testkampe fastlægges senere.

Den første planlagte turneringskamp for kvinderne er den 5. marts kl. 15, hvor vi på udebane møder OdenseQ i kvartfinalen i kvindernes pokalturnering. Først kamp i kval-rækken til Gjensidige Kvindeligaen er endnu ikke planlagt.