EN LILLE IDE VOKSEDE TIL STOR HJÆLP

10.12.2021 12:00

Her er historien om hvordan et tweet fik Aarhus og AGF-tilhængere til at skabe glæde på en skole i Tanzania.

Det startede med en video med et "Kom så de hviie"! kampråb på de sociale medier. Og det er indtil videre sluttet med nyt fodboldtøj, møbler og generelt en stor støtte og masser af århusiansk kærlighed til en skole og en NGO-organisation i Tanzania.

Denne historie om, hvordan elever på en skole i Tanzania nu træner fodbold i aflagt AGF-tøj starter med et tweet fra århusianeren og AGF-tilhængeren, Johan René Jørgensen . Johan er ulandsfrivillig i Tanzania, hvor vi første gang lærte ham at kende, da han samlede penge ind via de sociale medier til en fest på den lokale skole, hvor han arbejder.

Midlerne er små, så Johan rakte ud i fodboldmiljøet og især blandt AGF-tilhængere med et videoklip på Twitter. AGF bidrog med at dele klippet, hvor Johans elever sang ”Kom så de hviie” og da andre AGF-tilhængere med en stor følgerskare, som Morten Breum og Uffe Elbæk også delte videoen, var succesen hjemme og festen i hus. Ja, ikke blot en fest - der blev også indsamlet nok midler til nye borde og stole i klassen.

Og så fik Johan en ide. For efter succesen med videoen tog Johan kontakt til AGF for at spørge om muligheden for om vi kunne hjælpe med fodboldtøj til skolen han arbejdede på. Vi sender fra tid til anden aflagt AGF-tøj til velgørende formål, og havde derfor mulighed for at hjælpe Johan med hans ønske.

- Efter succesen med festen, satte jeg mig et nyt mål om at skaffe noget AGF-udstyr til skolen. For de spiller normalt i striktrøjer og lange bukser, hvilket er ret vildt her i varmen i Tanzania. Jeg kontaktede derfor AGF, der var meget velvillige til at hjælpe med over 100 stykker tøj. Jeg ville så selv sørge for fragten, men blev noget overvældet, da jeg fandt ud af omkostningerne ved at få tøjet fragtet til Afrika, fortæller Johan René Jørgensen.