FODBOLDSKOLE FOR HJERTEBØRN HOS AGF

31.08.2021 14:00

Fredensvang byder på søndag børn med hjertesygdomme velkommen til fodboldskole

Fodbold er for alle - også for børn med en hjertesygdom. Derfor er Hjerteforeningen, DGI Fodbold og AGF gået sammen om en fodboldskole for hjertebørn på Fredensvang, der finder sted i den kommende weekend - søndag den 5. september. Her venter der en dag fyldt med bevægelse, fodbold og fællesskab på AGF’s træningsanlæg.

- Vi er glade for, at vi sammen med AGF og DGI Fodbold kan tilbyde hjertebørn denne fodboldskole. I Hjerteforeningen kæmper vi for, at familier med hjertesyge børn får den bedst mulige livskvalitet, og med fodboldskolen sætter vi i fællesskab rammerne for, at hjertebørnene både får motion og et fællesskab omkring fodbold sammen med andre hjertebørn. Hjertebørnene får en helt særlig oplevelse i en hverdag, der for mange kan være præget af begrænsninger. Desuden bliver forældrene undervist af en hjertelæge om fordelene ved fysisk aktivitet, og hvordan de som forældre kan bakke op om deres børns idræt, fortæller hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft.

Fodboldskole for hjertebørn er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, AGF og DGI Fodbold og organiseres og drives af et frivilligt trænerteam med den tidligere elitefodboldspiller, Sara Juhl i spidsen. Hun er selv født med en hjertefejl og har i mange år stået i spidsen for fodboldskoler arrangeret af DGI Fodbold.

- Mit primære ønske med fodboldskolen er at give børn med medfødt hjertesygdom følelsen af at være sammen med ligesindede. De her børn kan meget mere, end de selv tror - på trods af deres hjertefejl, siger Sara Juhl.

Deltagerne på søndagens fodboldskole bliver udstyret med hummeltøj fra AGF og slutter dagen af med et besøg på Ceres Park.

KONCERNPARTNERE