SNART SLUT MED PLASTIK - KØB EN AGF MULEPOSE I STEDET

21.04.2021 14:00

De fleste har nok bemærket, at plastikposerne i supermarkedet er blevet dyrere - og nogen steder er de sågar væk fra under kasserne, efter der er kommet et lovkrav om et gebyr på poserne.

Den vej går vi også i AGF, hvor vi i vores vision om mere bæredygtighed blandt andet har fokus på vores indkøbsvaner.

Så da AGF Fanshoppen igen slog dørene op i mandags efter en periode som corona-nedlukket, skete det med en opfordring til kunderne om at fravælge plastikposen, når de står ved kassen.

Samtidig steg prisen på de almindelige plastposer til fem kr. pr. pose, og de vil blive udfaset, når lagret er tømt.

Ny mulepose

Men AGF Fanshoppen forventer ikke, at man bærer alle sine indkøb i armene. For har man brug for noget at fragte sin nye AGF spillertrøje hjem i, har vi netop lanceret en ny særlig AGF mulepose i økologisk bomuld, der kan bruges igen og igen - og naturligvis til alle sine andre indkøb.

- Vi skal bevæge os væk fra brug-og-smid-væk-kulturen, og over til at købe ting, som vi vil beholde i lang tid, og som kan bruges igen og igen. Og vi ved, at mange holder af AGF-posen. Så når nu den bliver udfaset, har vi i stedet lavet en mulepose i et lækkert design, og naturligvis med AGF-logo på, som kan holde til at blive brugt rigtig mange gange, fortæller Anne Jensen, der er chef for branding og bæredygtighed i AGF.

Den nye mulepose kommer til at koste 35 kr. og suppleres i foråret af en genanvendelig AGF-pose i shoppen, som er lavet af genbrugsplast. Den vil have samme størrelse som de store indkøbsposer, man blandt andet kender fra Netto og Føtex.

AGF lancerede sin vision for bæredygtighed i maj 2020, hvor der blev identificeret nogle fokusområder. Siden har vi blandt andet lanceret en spilletrøje af genanvendt plast, er skiftet til 100 % grøn strøm og har igangsat en ambitiøs affaldssortering på Ceres Park.

Læs mere om AGFs arbejde med bæredygtighed under nøgleordene; Aarhus, Ansvar, Fremtid her.