PRÆMIER FRA AGF SKAL MOTIVERE OVERVÆGTIGE BØRN

21.04.2021 14:00

Hvordan sikrer man, at overvægtige børn passer deres træning uge efter uge? Det har AGF og idrætstilbuddet Hercules og Afrodites et bud på.

Hos Hercules og Afrodite ønsker man at bidrage til, at der også er et udfordrende idrætsfællesskab til overvægtige børn i Aarhus Kommune. Derfor har de lavet et idrætstilbud, der viser børn i alderen seks til 15 år, at det er sjovt at bevæge sig og dyrke idræt i foreningsregi.

Som et led i et nyt samarbejde mellem Hercules og Afrodites og AGF’s bedste herre- og kvindehold indfører Hercules og Afrodites nu et nyt incitaments-program, som skal være med til at give en ekstra motivation til, at børnene passer deres træning.

Hercules og Afrodite og AGF har i programmet skabt et klippekort til børnene, der udløser en præmie, når klippene er væk - altså når børnene har været til et bestemt antal træninger. Og det er AGF, som leverer præmierne i form af en spillertrøje, der venter på barnet for enden af klippekortet, samt en invitation til en 3F Superliga-kamp på Ceres Park.

- Vi er utroligt glade for at AGF vil bidrage til at give vores Hercules og Afrodite børn en ekstra motivation til at komme til træning. Der er ingen tvivl om at AGF's dame- og herre fodboldspillere er rollemodeller for disse børn og de viser, at man bliver dygtigere af at passe sin træning og at man endda kan gøre det i et idrætsfællesskab med andre.

- Nu får vores overvægtige og fysisk inaktive børn en gulerod for enden af målet, og vi tror på, at et incitaments-program som dette kan virke. Når de så også ved, at AGF hepper på dem og inviterer dem på Ceres Park i deres nyerhvervede spillertrøje, så gør det en ekstra forskel, siger Thomas Ahrentz, som er stifter af Hercules og Afrodite Sport.

- Hvis overvægtige børn oplever et godt træningsmiljø med respekt og social tryghed, kan deres selvværd styrkes. Med AGF i ryggen vil børnene opleve at være betydningsfulde og få nogle fantastiske oplevelser med AGF - det er vi taknemmelige for, tilføjer Thomas Ahrentz.

Hercules og Afrodite er skabt af AGF af 1880 og har siden 2002 været et idrætstilbud i idrætsforeningen på linje med håndbold, tennis og fodbold. Under overskriften ”Fit for Fight” er der tre tilbud opdelt i forskellige aldersgrupper. ”Fit for Fight” holdene er lavet i samarbejde med Aarhus Kommune, Børn og Unge.

- Hercules og Afrodites har i regi af AGF af 1880 gjort et stort stykke arbejde for sundhed og trivsel blandt århusianske børn. Og når de er en del af vores moderklub, er det naturligt for os at bakke op incitaments-programmet. For vi bidrager meget gerne positivt til Hercules og Afrodites gode arbejde, siger Anne Jensen, der er branding og bæredygtighedschef i AGF og ansvarlig for klubbens CSR arbejde.

Hos Hercules og Afrodite glæder man sig over samarbejdet med AGF’s bedste hold og håber, at det kan bruges til at styrke foreningens arbejde med overvægtige børn og dermed skabe en endnu større forandring i det enkelt barns liv og trivsel.

- Det glæder os meget, at AGF’s professionelle overbygning har grebet stafetten og bakker op om vores arbejde. Vi er alle en del af et fællesskab i AGF - også børnene i Hercules og Afrodite, og via det fællesskab og via idrætten kan vi gøre en positiv forskel i deres liv, siger Thomas Ahrentz.