NY SPILLERTRØJE ER 100 PROCENT GENBRUG

21.04.2021 14:00

AGF's nye trøje for den kommende sæson hylder også bæredygtigheden. Den er nemlig lavet af genbrugsmaterialer.

AGF's nye trøje for den kommende sæson hylder også bæredygtigheden. Den er nemlig lavet af genbrugsmaterialer.

Da AGF's herrehold forleden løb på banen til årets første turneringskamp, som var en kvalifikationskamp til Europa League, var det i AGF's nye trøje for den kommende sæson - en trøje, der blev præsenteret og sat til salg samme aften.

Trøjen er en hyldest til AGF's hjemmebane gennem 100 år - Ceres Park og den ikoniske akse fra byen til stadion. Men det er ikke det eneste særlige ved trøjen. For første gang spiller AGF i nu nemlig i en trøje, der er lavet af 100 procent genanvendte materialer.

Den bæredygtige trøje kommer i kølvandet på, at AGF i foråret præsenterede en stor vision for bæredygtighed, hvor AGF har formuleret indsatsområder og ambitioner for, hvordan vi kan arbejde mere bæredygtigt, nedbringe den negative miljøpåvirkning og ikke mindst være med til at inspirere og påvirke byen, fans, publikum og samarbejdspartnere i en mere bæredygtig retning

- I AGF tager vi ét skridt ad gangen, når det kommer til vores nye strategi for bæredygtighed. Med den nye spilletrøje ønsker vi at fejre vores hjemmebane og vores stærke forbindelsertil byen, men samtidig også sende et signal om, at vi tager et ansvar. Vi er klar over, at vi langt fra er i mål på bæredygtighedsfronten - vi er faktisk lige startet. Men trøjen er et stærkt symbol for os og for vores fans, og derfor er det naturligt, at produktionen af den nu også flugter med vores nye bæredygtighedsstrategi, fortæller Anne Jensen, der er chef for branding og bæredygtighed i AGF.

Arbejdet med bæredygtigheden i AGF foregår under værdisættet; AGF, AARHUS, FREMTID, der også kan ses som et mærke på den nye trøje.

Spillertrøjen - som også AGF's Kvindehold nu optræder i - er mere præcist lavet af genanvendt polyester. For sportstøj laves typisk af polyester af hensyn til åndbarheden og slidstyrken. Til AGF's nye trøje - der er skabt af hummel - er stoffet lavet af brugt indsamlet tøj og tøjrester,, der er blevet granuleret og forarbejdet, således, der kan syes nyt tøj af det - og det er altså blevet til den nye spillertrøje, som får premiere i 3F Superligaen, når AGF spiller hjemme mod Vejle Boldklub den 14. september.