FIT FOR FIGHT: AGF STØTTER IDRÆT FOR OVERVÆGTIGE BØRN

20.04.2021 14:00

Det er ikke altid sjovt at være et overvægtigt barn. Men det er sjovt at dyrke idræt. Det ved man i Hercules og Afrodite Sport, der er et idrætstilbud for overvægtige og inaktive børn- og unge i samarbejde med Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Hos Hercules og Afrodite går man mod tendensen med, at der kommer stadig flere overvægtige børn i Danmark og har lavet et idrætstilbud, der viser børn i alderen seks til 15 år, at det er sjovt at bevæge sig og dyrke idræt.

Hercules og Afrodite er skabt af AGF af 1880 og har siden 2002 været et idrætstilbud i idrætsforeningen på linje med håndbold, tennis og fodbold. Under overskriften "Fit for Fight" er der tre tilbud opdelt i forskellige aldersgrupper.

Nu går AGF's 3F Superligahold og Gjensidige Kvindeliga hold også ind i arbejdet hos Hercules og Afrodite. Således indleder AGF og Hercules og Afrodite nu et samarbejde, hvor AGF skal bidrage til at øge synligheden om Hercules og Afrodites arbejde, så flere børn får glæde af tilbuddet.

Derudover kommer AGF også til at bidrage til et incitamentsprogram, der skal sikre, at børnene i Hercules og Afrodites kommer til træningen, forbliver i foreningen og dermed øger deres chancer for et vægttab og en bedre trivsel.

- Hercules og Afrodites har i regi af AGF af 1880 gjort et stort stykke arbejde for sundhed og trivsel blandt århusianske børn. Og når de er en del af vores moderklub, var det naturligt for os at sige ja til et samarbejde, da de gode folk fra Hercules og Afrodites i første omgang rejste ideen for os. De kan se en række fordele i et samarbejde med os i AGF A/S - og vi bidrager meget gerne positivt til deres arbejde, siger Anne Jensen, der er branding og bæredygtighedschef i AGF og ansvarlig for klubbens CSR arbejde.

Hos Hercules og Afrodite glæder man sig over samarbejdet med AGF A/S og håber, at det kan bruges til at styrke foreningens arbejde med overvægtige børn og dermed skabe en endnu større forandring i det enkelt barns liv og trivsel.

- Hvis overvægtige børn oplever individuel respekt og social tryghed, kan deres selvtillid og selvværd styrkes. Med AGF i ryggen vil børnene opleve at blive set og tages seriøst - der er nogen, der vil dem. Derfor glæder det os meget, at AGF's professionelle overbygning har grebet stafetten og vil bakke os op i vores arbejde. Vi er alle en del af et fællesskab i AGF - også børnene i Hercules og Afrodite, og via det fællesskab og via idrætten kan vi gøre en positiv forskel i deres liv, siger stifter af Hercules og Afrodite Sport Thomas Ahrentz.

Se da Aros var på besøg til en træningsaften i DGI Byen i Aarhus