JUBILÆUM FOR KULTURBÆRER

06.01.2023 07:32

AGF's Ole Hall fejrer sit 25 år i klubben.

Kulturbærer er et ofte brugt ord i fodboldens verden. Det er vigtigt, at et hold har en kulturbærer, hedder det ofte fra iagttagere af spillet.

I AGF hedder vores største kulturbærer nok Ole Hall, som i dag kan fejre sit 25 års-jubilæum i AGF, hvor han er sportslig administrator og dermed arbejder med kontrakter, regler, arbejdstilladelser, licenser og alt det andet, der skal på plads omkring et professionelt fodboldhold - det har Ole Hall fuldstændig styr på med dygtighed og en beundringsværdig akkuratesse.

Derudover fungerer Ole også som klubbens historiske vogter og arkivar, hvor han med en brændende passion for klubben og for historien sikrer bevarelsen og minderne for eftertiden. Det er da også Ole Hall, vi kan takke for AGF’s museum, ligesom Ole Hall er en af bagmændene bag Danmarks Fodboldmuseum, som efter planen skal holde til på byens nye fodboldstadion.

62-årige Ole Hall er oprindeligt uddannet korrespondent i engelsk og tysk, og som administrator kommer hans gode sprogkundskaber stadig ham til gode i kontakten med spillere, agenter, scouts og myndigheder over hele verden.

Før hans tid i AGF startede i 1998 var han ansat på Statsbiblioteket i Aarhus. I AGF er Ole for længst selv blevet lidt af en institution, som rummer lige så meget viden og erfaring som sin tidligere arbejdsplads.

Der går sjældent en dag uden, at sætningen; ”Spørg Ole” ytres i gangene i klubben, hvis et spørgsmål må forblive ubesvaret. Og chancen er, at Ole som regel kender svaret og derfor kan videregive sin viden med sin vanlige lune, der udspringer fra et varmt og behageligt væsen, som ingen kollegaer nogensinde har slået sig på.

- Ole Hall er en rigtig god kollega, der måske ikke et så kendt ansigt udadtil, men alle medarbejdere, spillere, ledere og trænere i klubben kender ham. Han er en kulturbærer, der lever og ånder for klubben. Hertil har han virkelig har styr på klubbens historie, fortalte af en af hans nærmeste kollegaer Bo Jensen til en lokal avis, da Ole Hall fyldte 60 år.

Den store viden om AGF og fodbold generelt udspringer af en stor passion for verdens bedste sport og især for hans klub; AGF. Ole Hall er vokset op i Aarhus - nærmere bestemt i Hasle, hvor han stadig bor og han så sin første AGF-kamp i 1971. Her spillede AGF mod Liverpool FC i en opvisningskamp på det daværende Århus Idrætspark. Et par dage inden havde Liverpool vundet FA Cup’en på Wembley. Så 10-årige Ole Hall skulle naturligvis på stadion og se byens hold mod de røde pokalvindere fra Liverpool. AGF vandt 3-2 og en livslang kærlighed til fodbolden var cementeret.

Det er en kærlighed som Ole Hall også har udleveret på banen. I 1975 meldte han sig ind i AGF, hvor hans aktive karriere som midtbanespiller kulminerede i sommeren i 1978, da han scorede det eneste mål, da AGF’s bedste ynglingehold vandt over Vejle, som havde Troels Rasmussen på mål og i øvrigt også stillede med John Sivebæk, der i sin karriere også nåede forbi AGF. Den slags detaljer husker Ole Hall - selv om han dog er lidt i tvivl om han fik ni eller 10 kampe på danmarksserie-holdet i løbet af nogle sæsoner inden fodboldstøvlerne permanent blev lagt ned i sportstasken. 

Ole Hall har i sin tid i AGF kun misset et par hjemmekampe. Ellers er han altid til stede, når førsteholdet spiller i Ceres Park, hvor han udfører sine opgaver med en stoisk ro - uanset, hvordan det er går på banen. Ole Hall gør også en dyd ud af at være til stede ved samtlige AGF’s pokalkampe. Så selv om han egentlig ikke har nogen opgaver, når holdet spiller på udebane, er han altid til stede, når det gælder pokalkampe. Om det så er i Farum, Ærø, Gladsaxe, Aalborg, Esbjerg, Tønder, Vejlby, Kjellerup eller hvor vi nu i nyere tid har spillet pokalkampe - så er Ole Hall der. Akkurat som han nu har været i AGF i 25 år.

Stort tillykke med jubilæet til Ole Hall, der fejres med en reception på Fredensvang i dag.