
JUBILÆUM: 20 ÅR MED STADION FYSIOTERAPI
23.08.2023 03:02
I tyve år har Stadion Fysioterapi været en del af AGF A/S. Det fejres på fredag, hvor mændene bag også kan markere hver deres flotte jubilæum.
På fredag den 25. august kan vi fejre ikke bare et, men tre flotte mærkedage hos vores gode kollegaer i Stadion Fysioterapi. Her fejrer klinikken nemlig sit 20 års jubilæum, det samme gør fysioterapeut Thomas Lund, mens hans kollega Hans Henrik Gaden kan fejre 25 år i AGF og i Stadion Fysioterapi.
Stadion Fysioterapi blev til som en del af idrætskomplekset Atletion - det senere Ceres Park og Arena, hvor det nu har ligget i tyve år.
I 2005 overtog det daværende Aarhus Elite (Som AGF A/S hed den gang) klinikken under navnet Aarhus Elite Stadion Fysioterapi. I forbindelse med, at Aarhus Elite for fem år siden skiftede navn til AGF A/S vendte klinikken tilbage til sit oprindelige navn; Stadion Fysioterapi, men stadig som en del af AGF
Og Stadion Fysioterapi har da også i skikkelse af Hans Henrik Gaden en historisk forbindelse til AGF. For 25 år siden startede han nemlig som den første fuldtids fysioterapeut hos AGF’s førstehold og det er det flotte jubilæum som Hans Henrik nu kan fejre.
- Jeg startede omkring Superliga-holdet under daværende cheftræner, Peter Rudbæk. Nogen år efter fik jeg så muligheden for at være med til at starte klinikken, da man byggede Ceres Park og Arena, hvor klinikken blev startet på initiativ af klublæge, Ulrich Fredberg, der drev en klinik på det daværende Århus Idrætspark. Han henviste mange patienter til andre fysioterapeuter og foreslog os derfor, at starte noget op på samme matrikel, fortæller Hans Henrik Gaden, som har bygget klinikken op fra bunden med Thomas Lund.

Sporten til fælles
De to erfarne fysioterapeuter lærte hinanden at kende via AGF, hvor Thomas Lund fra tid til anden gav en hånd - ved siden af sit virke i håndboldsporten, hvor han var engageret som fysioterapeut i Skanderborg Håndbold.
Så med sporten til fælles fik Thomas Lund og Hans Henrik Gaden skabt en klinik som var og stadig er ejet af AGF A/S, men drives af de to i fællesskab med assistance fra Lars Henrik Larsen, som bidrager i de travle perioder og med fokus på løbere.
- Da der i 00’erne blev skabt Aarhus Elite som skulle favne mange idrætsgrene end bare fodbold, så man en god synergieffekt i at eje og drive sin egen klinik for fysioterapi, fordi der var mange idrætsudøvere under samme paraply. Så de købte klinikken og siden har vi drevet den. Det er så fortsat, da Aarhus Elite forsvandt og man igen kun koncentrerede sig om fodbold under AGF A/S, forklarer Hans Henrik Gaden.

Fokus på idræt
Stadion Fysioterapi fungerer nu som enhver anden klinik, og benyttes af ikke-idrætsaktive til motionister og eliteidrætsudøvere. Hovedfokus er dog på idrætsskader, hvor Stadion Fysioterapi er specialister.
De mange år i branchen har givet en solid faglig basis, som mange kunder gennem tiden har haft stor glæde af. Men tilknytningen til AGF er stadig stærk og intakt.
- Vi har altid kun arbejdet med AGF i fodboldregi, men vi behandler ikke længere spillere som før i tiden. Det klarer Superligaen jo nu selv med et stort og professionelt set up. Men vi hjælper fortsat, hvis en spiller måske mangler et indlæg eller der er behov for en behandling, mens klubbens fysioterapeuter for eksempel er væk på træningslejr. Hvis sundhedssektoren i AGF har brug for hjælp, så er vi altid klar, fortæller Thomas Lund.
- Men der er sket en kæmpe udvikling i AGF og på Fredensvang. Man er gået fra kun at være en som os omkring holdet til de nu er to en halv. Der er et langt bedre setup med fysiske trænere og fysioterapeuter omkring holdet.
- Ja, tænk på den gang jeg startede i AGF, bryder Hans Henrik Gaden ind.
- Da jeg var jeg ansat i den sportslige sektor var der en målmandstræner, som også var assistenttræner, en cheftræner og så en frivillig holdleder. Så på den måde er det en voldsom udvikling, som AGF og fodbolden har været igennem. Det er blevet langt mere professionelt og moderne, siger Hans Henrik Gaden, som stoppede helt omkring førsteholdet for ti år siden og siden har beskæftiget sig 100 procent med Stadion Fysioterapi. Det samme har Thomas Lund som tidligere også har brugt sin ekspertise for Skanderborg Håndbold.
Men en travl og populær klinik er også nok til at holde dagene fuldt beskæftigede for de to fysioterapeuter, der altså til sammen kan fejre 45 år i branchen. Så længe holder man kun, hvis man er glad for sit job.
- Noget af det fede ved vores dagligdag er, at vi har mange idrætskunder. Op til 80 procent af vores kunder er idrætsudøvere - både golfmotionisten til eliteløberen. Og det er i den verden, vi er bedst og føler os hjemme. Her har vi en stor ekspertise og erfaring, og vi ved, hvad der skal til. Og det er stadig en stor tilfredsstillelse, når man kan hjælpe en idrætsudøver tilbage på sporet. Den taknemmelighed, vi oplever ved at hjælpe andre, er stadig vores brændstof i dagligdagen - det bliver man aldrig træt af, siger Thomas Lund.
- Der er ikke noget federe end at kunne hjælpe en dygtig idrætsudøver tilbage på banen eller, hvor de nu dyrker deres sport. At genoptræne med dem og få dem tilbage til det, de brænder for - det betyder meget for os, supplerer Hans Henrik Gaden.

En del af et stort fællesskab
En anden kvalitet i arbejdet som de to fysioterapeuter oplever, er det sammenhold og fællesskab, som de finder i at være en del af en sportsorganisation som AGF A/S.
For godt nok arbejder de med noget andet end de fleste af kollegaerne på Ceres Park og på Fredensvang, men de er stadig en del af den samme familie i Kongelunden.
- Vi holder begge af at være en del af miljøet herude i Ceres Arena. Vi har prøvet at være alene, og det er nu en gang federe, at være en del af noget. Hans Henrik og jeg er jo gået op og ned ad hinanden i nu tyve år, og har kendt hinanden endnu længere. Og så er det rart, at der også er andre mennesker i ens dagligdag som man har noget tilfælles med, siger Thomas Lund, mens Hans Henrik Gaden - eller ’Hansi’ blandt kollegaer og venner - også roser et stærkt sammenhold i AGF, som en stor del af arbejdsglæden.
- Især efter Jacob Nielsen i sin tid kom ind som direktør, er vi blevet rigtig godt integreret med hinanden, og vi føler os som en del af noget større. Her har Jacob været god til at få hele organisationen til at smelte mere sammen og øge fællesskabet.
- Vi er en del af personalet, vi møder hinanden til frokost og på kryds og tværs. Og vi går jo begge to lige så meget op i om førsteholdet vinder i weekenden eller ej som alle andre herude. Vi kan også mærke, hvordan stemningen om mandagen er løftet efter en sejr og føler os på den måde også som en del af klubben.

Reception på fredag
På fredag kommer de to så i centrum, når vi fejrer Stadion Fysioterapis jubilæum og Hans Henrik Gadens og Thomas Lund respektive jubilæer. Det sker ved en reception fredag den 25. august fra kl. 14 til 17 ved Stadion Fysioterapis lokaler i Djursland Bank Arena (Det tidligere Ceres Arena).
Alle er velkommen til stadionplatter og fadøl. Så også her sørger Hans Henrik Gaden og Thomas Lund for en god fodboldstemning. Og mon ikke der kigger mange tidligere spillere og idrætsudøvere forbi, som de to har hjulpet gennem de sidste tyve år.
- Vi har ikke prøvet den slags siden åbningsreceptionen for tyve år siden, så det bliver rigtigt hyggeligt og vi glæder os til at se en masse mennesker, som vi har behandlet gennem årene og andre gode venner af huset, siger de to erfarne fysioterapeuter samstemmende.
Et stort tillykke til Stadion Fysioterapi og til to gode gutter og kollegaer med et flot triple jubilæum.

Om Stadion Fysioterapi
Stadion Fysioterapi er en del af AGF A/S og fungerer som enhver anden klinik, og de kunder der kommer på klinikken, spænder fra ikke-idrætsaktive til motionister og eliteidrætsudøvere. Stadion Fysioterapi er således en klinik for alle.
Klinikken bestræber sig på at yde en høj service og en god kundekontakt. Mange år i branchen har givet en solid faglig basis, og gennem årene et tæt netværk, der giver mulighed for en tværfaglig indsats. Den tætte tværfaglighed giver klinikken de bedste muligheder for at hjælpe sine kunder over skader og symptomer.
Se mere på stadionfysioterapi.dk
Hans Henrik Gaden er 54 år. Uddannet fra fysioterapeutskolen i Odense i 1996 og har en kandidat i idræt fra Odense Universitet. Bor i Skanderborg med sin hustru og to børn. Dyrker selv alt ”det golf jeg kan komme til” og spiller også padel
Thomas Lund er 53 år. Uddannet fra Næstved Fysioterapiskole i 1997. Tidligere tilknyttet Skanderborg Håndbold. Stifter af FysioFit. Bor i Viby med sin hustru og to børn. Ivrig løber og padelspiller.