PLADS TIL ALLE: ANTON FIK OGSÅ OPLEVET SIT AGF PÅ CERES PARK
23.03.2022 07:50
Fodbold kan være en svær størrelse, hvis man er et barn med særlige behov. Men med lidt omtanke, så kan man godt opleve Ceres Park og fællesskabet alligevel. Vi havde forleden besøg af en ung AGF-fan.
Fodbold på Ceres Park er for alle - for store og små. Her fejrer vi holdet og fællesskabet omkring AGF.
Men en fodboldoplevelse kan godt være lidt for voldsom for nogen fans. For selv om man holder med AGF og elsker fodbold, så kan larmen, lydene og de mange mennesker på Ceres Park for nogen børn godt være en udfordring.
For eksempel for femårig Anton Günther Andersen, der har autisme og derfor har det svært ved store menneskemængder og høje lyde. Men hvad gør man så, når man er fan af AGF og gerne vil opleve sit hold spille - udover i fjernsynet?
Da vi forleden mødte Viborg FF hjemme i Ceres Park, satte vi os for at undersøge netop det med Antons familie. For i forberedelserne til et nyt stadion, vil vi gerne vide mere om nogen af de særlige behov, der kan være hos nogle af vores fans og ikke mindst, hvordan vi som klub kan imødekomme de behov på fremtidens stadion.
Derfor havde vi inviteret Anton og hans familie til kampen.
- Det var så fin en oplevelse, og vi er rigtig glade for, at AGF på den her måde gav Anton muligheden for at se kampen live på sine betingelser. Der er mange ting, der hurtigt kan blive for overvældende for ham - især sådan noget som mange mennesker på samme sted og høje lyde. Og det er der jo til fodbold, og det er ærgerligt, da både Anton og vi andre i familien er glade for at komme ud og se AGF, fortæller Antons mor, Julia Günther, der var på Ceres Park med Anton. Her havde familien et rum for sig selv, hvorfra Anton kunne se kampen.
- Anton var kort ude på tribunen til kampen, men der var for meget larm og for mange mennesker. Så det var perfekt, at vi kunne se kampen for os selv i et rum, hvor han havde det rigtig godt. Vi er meget taknemmelige for omtanken fra AGF og vi er glade for, at AGF også er opmærksomme på fans som Anton på fremtidens fodboldstadion, siger Julia Günther.
- I forvejen har vi for eksempel særlige pladser til kørestolsbrugere og tager hensyn til mennesker med synlige handicaps. Men vi skal også kunne rumme andre med særlige behov. Så måske man på et nyt stadion kan indrette et særligt ”stilleområde” til børn som Anton? Eller måske man kan skabe et sanserum, hvorfra man kan følge sit hold på sine egne præmisser.
- De slags løsninger kan Anton inspirere os til. Derfor havde vi inviteret ham og hans familie med til kampen, hvor han havde mulighed for at overvære kampen på hans præmisser og vi kunne høre lidt mere om hans behov, fortæller Anne Jensen, der er chef for branding og bæredygtighed i AGF og med i klubbens styregruppe for et nyt stadion.
Bortset fra, at det ikke blev til en sejr, så havde Anton og hans familie en rigtig god dag på Ceres Park - toppet af, at Antons favoritspiller, målmand Jesper Hansen reddede et straffespark til allersidst i kampen.
AGF og Antons familie har aftalt at holde kontakten i fremtiden, så AGF kan lære mere om børn med diagnoser, og mere specifikt om børn med autisme som Anton og deres særlige behov, når de gerne vil til fodbold med alle os andre.