CHANCER TIL MERE, MEN LOKALOPGØRET ENDTE UDEN MÅL

Søndagens lokalopgør i Ceres Park endte uden mål - trods mange chancer til hjemmeholdet.

Søndag eftermiddag skulle 3F Superliga-holdet forsøge at følge op på sidste søndags flotte hjemmebanepremiere, da Randers FC var på besøg på Ceres Park til sæsonens første udgave af lokalopgøret mod vores kronjyske naboer.

Seneste lokalopgør i Aarhus fandt sted for næsten præcis et år siden i dag, hvor vi den 1. august 2021 tabte 1-2. Så vi var på jagt efter revanche og det var da også AGF-holdet som foran et velbesøgt og feststemt Ceres Park kom til den første mulighed, da Anderson efter et minut fandt Sigurd Haugen i feltet, men nordmandens afslutning gik forbi mål.

Kort efter var det omvendt, da Haugen prikkede Anderson fri til en god chance, men Patrick Carlgren i Randersmålet hev - desværre for os - en rigtig god redning op. Og i det hele taget havde Randers-keeperen taget handskerne med til Aarhus i dag, hvor han i kampens indledende fase flere gange fik en hånd på store muligheder til os.

Som kampen skred frem fordelte løjerne sig lidt mere på banen, hvor gæsterne nu også kom frem til muligheder. Blandt andet på et par indlæg, men ikke noget som for alvor voldte vores forsvar problemer.

Hen mod halvlegens slutning havde vi bolden en del og forsøgte at få spillet os til de samme gode chancer som i kampens begyndelse. Men Randers-forsvaret havde fundet formlen og tillod ikke meget. Dog kom vi tæt på med få minutter tilbage af halvlegen, da Yann Bisseck kom flot op til et hjørnespark, men hans hovedstød gik forbi mål.

I den anden ende havde vores forsvar havde godt styr på de - i dagens anledning - neonklædte gæster og vi tillod ikke meget. Dermed gik holdene til pausen uden mål efter en halvleg, hvor vi med lidt held godt kunne ha’ været foran - havde det ikke været for en velspillende målmand i gæsternes mål.

I anden omgang angreb gutterne ned mod Ebeltofthjørnet og B1-B2, og måske det gav den energi, som vi savnede lidt i slutningen af første halvleg. For vi kom ud efter pausen med mere målsøgende spil og det kastede flere gode muligheder af sig i halvlegens indledning. Blandt andet på nogen hjørnespark, som vi dog ikke formåede at veksle til mål.

Intensiteten i lokalopgøret tog sig også et nøk op efter den første time, hvor vi følte os bortdømt i en situation, hvor Haugen var ved at komme godt igennem. Men der blev dømt frispark mod vores norske angriber, hvilket Ceres Park og vores hold ikke var enige i.

Kort efter kom Kahl til en fin afslutning, men hans landsmand i Randersmålet fortsatte med at tage med hænder i anden halvleg. Og nu var gæsterne også vågnet op og begyndte at true os – blandt andet kom de lidt for tæt på efter et par dødbolde og Jesper Hansen måtte et par gange vise sine kvaliteter.

Med små tyve minutter igen kom Sigurd Haugen til endnu en god chance. Men til stor frustration for de fleste af de 13.000 tilskuere i dag hev Randers-målmanden endnu en redning op.

Heller ikke Patrick Mortensen havde held med at få den i kassen efter han ellers med ti minutter igen headede flot på mål, men igen måtte se sit forsøg reddet. På det efterfølgende hjørnespark forsøgte Yann Bisseck, men over mål.

Også gæsterne forsøgte sig i kampens slutfase og havde en stor chance til sidst, hvor vi igen med lidt held kunne ha' scoret sejrsmålet, da Patrick Mortensen fik chancen til sidst.

Men det blev et lokalopgør i dag uden mål, og det kunne vi nok være mest ærgerlig over efter kampen.

Det ene point efterlader os inden rundens resterende kampe på en femteplads i 3F Superligaen. Næste kamp er i Odense næste weekend, hvor vi søndag den 7. august møder OB kl. 18. Her håber vi som vanligt at se mange AGF’ere på udebaneafsnittet.