INSPIRATION TIL JULEFERIEN: LÆS OM DIN KLUB
Foto: Kærlighed & Smerte — 23.12.2022 09:19
AGF’s egne medier på AGF.dk og AGF TV tilbyder et væld af muligheder for opdateringer om klubben. Og der er også rig mulighed for at følge med på tv, radio eller i dags- og sportspressen.
Men har man i den kommende juleferie lyst til at dykke lidt længere ned i AGF’s historie, de sportslige meritter, livet i klubben eller måske læse om fansenes kærlighed og passion, så er der gennem tiderne udgivet en del bøger om AGF, der indbyder til længere læsning og hygge i sofaen i den kommende juletid.
Her præsenterer vi en lille håndfuld muligheder for at læse mere om din klub i den kommende juleferie.
Kærlighed og Smerte er den nyeste bog om AGF. Den udkom i efteråret 2022 og den fokuserer på AGF’s tilhængere med en række portrætter af mange forskellige fans.
Bogen indeholder dog også interviews med bestyrelsesformand for AGF, Lars Fournais og adm. direktør Jacob Nielsen, der fortæller om arbejdet med at udvikle og styrke AGF, ligesom man kan møde en håndfuld nuværende spillere fortælle om forholdet til tilhængerne og til Aarhus.
Det er Jørgen Høg og Lars Bech, der har mødt AGF-tilhængere som fortæller om deres passion for klubben, og hvordan de lever med kærligheden, men også med smerten, når det ikke går os så godt, som vi alle håber på. Derfor titlen på den nye bog, der kan købes i AGF Fanshoppen og i de fleste boghandlere. Eller også kan den bestilles via bogens egen hjemmeside.
Kom så de hviie! er en børnebog om AGF mest velegnet til de yngre læsere, der er nysgerrig på klubben. Med mange fine billeder af Ole Nielsen og en relativ letlæst tekst tilbyder ”Kom så de hviie!” en fin bogoplevelse for børnene og en god grundlæggende introduktion til klubben, som kan læses alene af ungerne eller måske sammen i sofaen i juleferien.
Bogen - der er udgivet i 2017 - er lavet af Simon Randel Søndergaard med fotos fra AGF og den er udgivet af Staarup og Co. Besøg forlagets hjemmeside for mere om bogen.
Fredensvang - Historien om AGF’s klubhus og idrætsanlæg er netop det. En fyldig historie om vores klub og træningsanlæg skrevet af Hans Petersen, Ole Hall, Bo Jensen, Steffen Olesen og Lars Svendsen, og med fine billeder af Ole Nielsen.
I 2018 kunne vi indvie et nyt klubhus, der har givet klubben nogen af de bedste rammer for professionel fodbold i Norden. Det nye klubhus afløste det gamle klubhus på Fredensvang, der stammede fra 40’erne og - trods sin kulturelle store værdi - var ved at være udtjent. Denne bog fortæller den spændende historie om AGF’s ikoniske anlæg, Fredensvang før og nu, og den er fyldt med spændende historiske billeder og fortællinger om klubbens hjem gennem nu snart 80 år.
Fredensvang - Historien om AGF’s klubhus og idrætsanlæg udkom i 2018 og den kan stadig købes via online boghandlere eller lånes på biblioteket.
Lær at stave til byens hold. Det er nemt at stave til AGF. Men bogen "Lær at stave til byens hold" bruger alle alfabetets bogstaver til at dykke ned i klubben med små historier om klubben, fansene, legenderne og alt det andet, som ”gør AGF til verdens bedste klub at holde med”, som bogen selv siger. Læs den højt for dine børn og alle andre, som burde holde med byens hold.
Bogen er skabt af Thomas West med mange fine og sjove tegninger, og den kan stadig købes i boghandlen.
I troed' vi var døde og borte er en bog, der følger AGF over to sæsoner fra nedrykningen i 2014 til pokalfinalen i 2016. Mens vi kronologisk følger kampene, fortæller forfatter Jesper Harborg om historien om at ramme bunden og i samarbejde få kæmpet sig tilbage.
I bogen medvirker flere fra AGF’s ledelse, der efter den tredje nedrykning på kun otte år fortæller om, hvordan det i 2014 blev tid til at lægge en ny plan. Der blev skiftet ud på nøgleposter og det samme gjorde strategien; kun to år efter stod AGF midt i pokalfinalen, og det blev beviset på, at man kan opnå store ting på kort tid, som det hedder i beskrivelsen af bogen, der kan lånes på biblioteket.
Fodbold i blodet – mennesker og deres klub er titlen på bog, der blev udgivet i 2016 og lavet af Mikkel Tholstrup Dahlqvist, Buster Kirchner og med billeder af Jan Kejser. Bogen følger livet i AGF og man møder både spillere, ledere, tilhængere og frivillige. Bogen er også udstyret med fodboldøvelser og gode råd til den unge fodboldspiller i en flot indpakning med mange fine billeder af livet i klubben.
Fodbold i blodet kan lånes på de lokale biblioteker.
Storklub på slingrekurs er skrevet af den tidligere spiller Hans Petersen i samarbejde med journalist Rasmus Boserup. I en af de mest omfattende og bedst illustrerede bøger om AGF nogensinde dykker forfatterne ned i både op- og nedture. Bogen kalder sig selv en kritisk hyldest af den klub, som har været så meget igennem.
Bogen er 10 år gammel, men er stadig relevant for AGF-tilhængeren som kan finde den på biblioteket, hvis man mangler lidt at læse i juleferien.