AGF KVINDEFODBOLD I DELER I SÆSONPREMIERE

AGF Kvindefodbold måtte fredag aften nøjes med det ene point i sæsonens første kamp i Gjensidige Kvindeligaen.

Fredag aften tog AGF Kvindefodbold hul på sæsonen i Gjensidige Kvindeligaen med en hjemmekamp mod Kolding IF. Efter et flot forår og en god pre-season skulle holdet forsøge at komme godt i gang med den nye sæson.

Og det startede flot i Ceres Park med et godt AGF-pres fra kampens start, hvor vi var aggressive og stærke i presspillet. Og derfor kom til flere muligheder allerede i kampens indledning.

Det var dog efter et fint gennemspillet angreb, at det første mål kom til hjemmeholdet. Allerede efter 10 minutters spil fandt Sofie Bloch således fremragende Caroline Jensen, som fra kanten af feltet udplacerede Kolding-keeperen til en helt fortjent tidlig føring, som senere kunne være udbygget efter vi blandt andet var nærgående på et par hjørnespark. Men det blev lige ved og næsten.

Senest Kolding var på besøg i Aarhus for næsten et år siden blev det en lige kamp, hvor hjemmeholdet til sidst kunne trække sig sejrrig ud af kampen. Og efter en start på dagens kamp, hvor AGF var mest dominerende blev det efterhånden igen en mere lige affære med chancer til begge hold.

Men vores defensiv stod stærkt i dag og var påpasselige overfor et Kolding-mandskab som blev mere og mere pågående efterhånden som 1. halvleg skred frem. Og i de sidste 10 minutter af 1. halvleg brændte det for alvor på foran vores mål. Men vi holdt stand og kunne derfor gå til pause foran 1-0.

Starten af anden omgang lignede det gode billede fra starten af første halvleg - nemlig med os i førersædet og igen et aggressivt spil som flere gange var ved at give pote.

Og vi fik virkelig presset gæsterne i bund og burde ret beset ha’ udbygget vores føring i 2. halvlegs første kvarter. Blandt andre havde Sofie Bloch en rigtig god mulighed på en omstilling. Også Cecilie Johansen ville være med, men hendes skud blev reddet af Kolding-keeperen.

Men desværre for os begyndte anden halvleg efterhånden at minde lidt mere om den første omgang, hvor gæsterne fra Kolding igen kom mere med efter vi ellers havde domineret halvlegens indledning.

Og et par giftige indlæg gav nogen endnu mere giftigere hjørnespark. Men vi holdte flot stand - selv om det i perioder for alvor brændte på foran hjemmeholdets mål.

Som kampen nærmede sig sin afslutning blev gæsternes desperation for en udligning ikke mindre og nervøsiteten begyndte for alvor at brede sig på lægterne på Ceres Park, hvor de næsten 500 tilskuere naturligvis håbede på en sejr til hjemmeholdet i åbningskampen.

Desværre fik det håb et skud for boven, da Kolding IF efter 83 minutter kom igennem på en omstilling. Sofie Hornemann rundede en fremadstormende Katrine Svane i hjemmeholdets mål og fik udlignet til 1-1. Et tungt mål at lukke ind for AGF'erne, der havde kæmpet så bravt for at holde føringen.

Trods ihærdige forsøg i slutfasen fra begge hold på yderligere mål - blandt andet havde vi et farligt hjørnespark i det 93'ende minut - forblev stillingen 1-1.

Den næste opgave for kvinderne er i næste weekend, hvor Fortuna Hjørring venter lørdag den 13. august på udebane i Hjørring.

AGF vs. Kolding IF / Gjensidige Kvindeliga / Runde 1 i Ceres Park den 5.8 2022
1-1 (1-0)
10’ 1-0: Caroline Jensen
83' 1-1: Sofie Hornemann