Kampe

Sen scoring kostede sejr over Randers

AF: AGF - 15. marts 2021

Vi havde sejren indenfor rækkevidde mod Randers FC, men en ripostscoring efter et straffespark i de døende sekunder betød, at lokalopgøret endte uden vinder.

Vi ved det godt - vi siger det meget. Men for pokker, hvor vi savner vores fans på Ceres Park. Især en aften som mandag aften, hvor Randers FC var på besøg til et af de traditionsrige lokalopgør på en aften, hvor solen kiggede ud over skoven inden den gik ned, da aktørerne løb på banen til en kamp, som havde fortjent tusindvis af mennesker på lægterne. Men vi må åbne os lidt med tålmodighed endnu før vi kan få fans tilbage i Ceres Park.

Tålmodighed efter århusianske mål denne aften på banen var nu ikke så påkrævet, da vi kun havde spillet fire minutter, før Gift Links kom først på et flot indlæg fra Casper Højer Nielsen og - noget usædvanligt for den knap så høje AGF'er - kunne score med hovedet til 1-0.En god start fra gutterne, der indledte en periode med flere farlige situationer foran Randers-målet. Blandt andet fik Alexander Munksgaard med energi og gå på mod sat en rigtig god situation op, men den sidste hvide fod manglede i feltet.

Randers FC var kommet til Aarhus jagtende en plads i mesterskabsspillet og de skulle derfor forsøge at slå tilbage fra vores hurtige føringmål og efter 10 minutters spil kom Marvin Egho igennem til en rigtig farlig chance, men Kamil Grabara reddede flot.

I Nicolai Poulsens fravær med en karantæne var Patrick Olsen i dag rykket lidt tilbage på vores midtbane - bag Albert Grønbæk og Bror Blume. Og den opgave løste Olsen flot med flere gode defensive aktioner, men samtidig havde han overskud til overblikket og en fin fordeling af spillet. Og det var der brug for i perioder af 1. halvleg, hvor vi havde Randers FC presset ned mod Ebeltoft-tribunen - dog uden for alvor at blive farlige.

I den anden ende handlede det om at være påpasselig, når Randers FC kom buldrende i omstillinger - jagtende udligningen. Men gæsterne forsøgte sig også med indlæg, og her viste Kamil Grabara klassen et par gange i første halvleg med flotte indgreb. Også da Randers FC med syv minutter igen af halvlegen kom igennem til en afslutning i vores felt - den reddede Kamil Grabara også flot.

Så vores føring holdt til pausen efter en fin første halvleg af gutterne, hvor vi med lidt mere held og kvalitet i nogen af situationerne godt kunne ha' været foran med mere end et mål.

2. halvleg
Bagud med én var det gæsterne fra Randers FC, der efter pausen skulle ud og jagte mål. Og fra 2. halvlegs begyndelse var de da også mest på bolden og forsøgte at spille sig til nogen - for dem - gunstige situationer. Og flere gange var der også pres på vores bagerste geledder, hvor fansene derhjemme foran fjernsynet må ha' holdt vejret, men stadig 1-0 efter en times spil.

Desværre måtte Albert Grønbæk på dette tidspunkt i kampen lade sig udskifte med en skade, som lignede noget, der opstod da han i første halvleg faldt forkert ned. Ind kom i stedet Benjamin Hvidt.

Og Hvidt fik med det samme lov til at arbejde for føden under et mere og mere energisk Randers-pres, hvor kronjyderne kæmpede for point i deres kamp for at komme i mesterskabsspillet. Og da vi samtidig havde svært ved at finde det gode spil frem fra første halvleg blev anden omgang en mere urytmisk af slagsen.

Efter en god times tid fik vi en god mulighed ved et frispark tæt på Randers-feltet i en gunstig position for vores gode sparkere. Men Jon Thorsteinsson skød over mål.

Med tyve minutter igen blev Milan Jevtovic skiftet ind i stedet for Jon Thorsteinsson. Og Jevtovic kom hurtig på skudhold af en stor chance tæt under mål, men hans afslutning gik lige nøjagtig forbi mål.

Randers fortsatte med at presse på for udligningen - og skiftede med et kvarter tilbage friske kræfter på banen og indledte en offensiv mod vores mål. Og forsvaret af vores føring kostede nogle slag. Inden for en periode på få minutter var Patrick Olsen og Benjamin Hvidt således begge nede og bide i græsset med smerter. Men de kom begge på benene igen.

I første halvleg var det Randers' Marvin Egho, der havde gæsternes bedste mulighed, og med et lille kvarter igen slap han igen igennem, men igen var Kamil Grabra på sin plads. Og i det hele taget stod vores polske plankeværk en god kamp i dag.

Mod kampens slutning var vi presset godt i bund af et mål-jagtende Randers-hold og der skulle kæmpes med blod, sved og næsten tårer for at holde føring hjem. I de døende sekunder gik den desværre ikke længere - men der skulle et - set udefra - tyndt straffespark til at knække AGF-defensiven. Patrick Mortensen gik op i en duel efter et frisparksindlæg - og Marvin Egho faldt til jorden. Dommer Michael Tykgaard tolkede situationen således, at Mortensen havde ramt Egho i ansigtet, og han pegede på straffesparkspletten. En opgave, Vito Hammershøy- Mistrati blev sat til at forvalte. Han måtte dog se Kamil Grabara redde forsøget fra 11-meters pletten, men han var først over riposten og kunne udligne for gæsterne.

En ærgerlig afslutning på kampen, hvor det længe så ud til, at vi skulle mane Randers-komplekset til jorden. Heldigvis har vi to pokalkampe - og måske og to kampe i Mesterskabsspillet til at få hentet en sejr mod Kronjyderne. Det var tæt på i aften....men vi måtte nøjes med det ene point.

Næste kamp er sidste runde i grundspillet i 3F Superligaen inden mesterskabsspillet starter. Og her venter endnu en stor kamp, når vi skal en tur til Brøndby Stadion på søndag den 21. marts, hvor der er kampstart kl. 17.

Kampfakta - 3F Superligaen - Runde 21 / Ceres Park
AGF - Randers FC 1-1 (1-0)
1-0: 04' Gift Links
1-1: 90' Vito Hammershøy-Mistrati

MoM: Gift Links

Advarsler:
AGF: Jesper Juelsgård, Patrick Mortensen, Patrickl Olsen
RFC: Simon Piesinger, Bjørn Kopplin, Tosin Kehinde

AGF:
Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Patrick Olsen, Gift Links, Bror Blume, Albert Grønbæk (55' Benjamin Hvidt), Jón Thorsteinsson (68' Milan Jevtovic) - Patrick Mortensen.

For gæsterne startopstilling og flere tal på kampen, besøg Superliga.dk

Koncernpartnere

+