3F Superliga

Europa kalder igen

AF: AGF - 28. maj 2021

Vi er i Europa igen efter et drama i Ceres Park.

Så nåede vi så langt. Sæsonens sidste kamp er overstået. Og som sidste sæson var det også en Europa Playoff hjemme i Ceres Park. Her skulle vi fredag aften forsøge at gentage kunststykket fra sidste år, hvor vi som bekendt vandt over OB. Den her gang var det en anden stor dansk traditionsklub, der var på besøg - nemlig AaB, der som vinder af kvalifikations-spillet havde sikret sig den anden plads i kampen.

På en flot solrig aften i Ceres Park var det AGF’erne, der kom den til første mulighed, da Patrick Olsen opfangede bolden og tog et godt ryk før han fandt Alexander Ammitzbøll inde foran mål. Men AaB’s målmand Jacob Rinne hev en stor redning frem. Han kunne dog ikke gøre noget tyve minutter inde i kampen, da en nedfaldsbold dalede ned til Bror Blume. Og så gjorde han det samme som i sidste års Europa Playoff-kamp - bankede til bolden og bragte os foran 1-0. En ikke ufortjent føring efter vi havde spillet godt i kampens indledning.

Og det fortsatte vi efter vores føringsmål, men AaB stod godt i defensiven og kunne i længere periode holde os fra afslutninger – alt i mens vi søgte forskellige løsninger. I den anden ende var nordjyderne mest farlige på omstillinger og dødbolde i 1. halvleg. Men det stod vi fint i mod. Efter en halv times tid måtte Albert Grønbæk lade sig udskifte efter han tidligere i kampen havde slået sig i et sammenstød med en AaB’er. Et hændeligt uheld, men Grønbæk havde det skidt efter følgende og måtte lade sig erstatte med Gift Links.

AaB blev farligere hen mod halvlegens slutning. Blandt andet kom Van Weert til en stor chance i vores felt, men hans forsøg gik heldigvis over mål. Kort efter var det så Jon Thorsteinsson i den anden, men han overplacerede sit skud.
Mod halvlegens slutning pressede AaB mere og mere på og blev unødige farlige foran vores mål. Men pausen kom uden flere mål og vi kunne regruppere frem mod 2. halvleg.

2. halvleg
Anden omgang startede dramatisk, da Sebastian Hausner fik hele Ceres Park til at holde vejret, da han slog i en forsvarsaktion og måtte få behandling. For ude på bænken var der ikke mange forsvarsspillere, da vi som bekendt har en del skader. Heldigvis kom Hausner tilbage på banen og kunne kæmpe videre. Og det blev der brug for, da gæsterne naturligvis skulle ud og jagte et mål, hvis de som minimum ville bringe kampen ud i forlænget spilletid. Så de pressede på for en scoring mod vores godt kæmpende forsvar fra anden halvlegs begyndelse.

Den første store chance i anden omgang tilfaldt dog os, da Jesper Juelsgård headede på mål fra en gunstig position efter godt forarbejde af en energisk Jon Thorsteinsson, der igen var i spillehumør og spillede en god kamp. Men Juelsgård var offside i situationen. Med solen i ryggen og lige i hovedet på Kamil Grabara fortsatte AaB med at presse os tilbage, mens vi nu mere var overladt til omstillinger for at blive farlige og savnede det momentum og gode spil, vi havde i første halvleg.

Så AaB kom tættere på og det var netop i en situation, hvor de var ved at spille sig igennem, at de fik spillets største chance, da der blev dømt straffespark til AaB. Og her var Tom van Weert kølig og kunne udligne til 1-1. Noget af en bet for gutterne, der kørte på sæsonens sidste dampe og nu skulle finde de sidste kræfter frem i jagten på et nyt føringsmål. Men det blev ved de gode intentioner -trods optræk til flere gode omstillingsmuligheder og et par langskudsforsøg – blandt andre fra Patrick Olsen, der spillede en god kamp i dag.

I den anden ende vejrede nordjyderne morgenluft og pressede på for flere mål. Men selv om vi til tider var presset lidt vel rigeligt tilbage og AaB var farlige i flere situationer, så holdt stillingen 1-1 ud i den ordinære tid. Så forlænget spilletid måtte der til, da vi skulle findes en afgørelse i aften. Lidt en bet for begge hold, der på det her tidspunkt var godt trætte. Og det kunne man godt se på den forlængede spilletid, hvor tempoet dalede lidt.

Det var ellers AGF’erne, der startede den ekstra tid bedst med optimistisk spil, der også gav nogen gode situationer. Men uden at kaste mål af sig. AaB havde også deres forsøg i den forlængede spilletid. Blandt andet et farligt langskud som Kamil Grabara reddede flot og en hel del neglebidende hjørnespark. Og det var netop efter et sådant hjørnespark, at det onde sket, da AaB’s Kasper Kusk fik trykket af og kunne score. En kold klud til gutterne med 10 minutter igen af den forlænget spilletid.

Med tomme tanke formåede vi ikke at komme tilbage og trods en offensiv udskiftning og satsning, fik vi aldrig produceret den helt store chance til udligningen. Men så – til allersidst i den forlængede spilletid blev der dømt straffespark til os efter hands i AaB’s felt. Jon Thorsteinsson var sikkerheden selv og nu 2-2. Det lugtede nu af straffeafgørelse.

Og den duftede godt, for efter en dramatisk straffeafgørelse, hvor en fantastisk Kamil Grabara reddede tre straffespark var sejren i hus og vi skal igen ud og spille i Europa efter em dramatisk og intens jysk klassiker i Ceres Park.

3F Superliga-truppen går nu på en tiltrængt og velfortjent sommerpause. Og allerede midt i juli starter vi så en ny sæson igen i 3F Superligaen og altså nu Europa Cup, når vi skal ud og spille kvalifikation. Tusind tak for den store støtte sæsonen igennem og god sommer.

AGF-AaB / 3F Superligaen - Europa Playoff - 28. maj 2021

2-2 i ordinær tid (1-0)
20’ 1-0: Bror Blume 69’ 1-1: Tom van Weert (str.)
108’ 1-2: Kasper Kusk
119’ 2-2: Jon Thorsteinsson (str)

AGF vinder 5-3 efter straffesparksafgørelse.

Tilskuere: 8.083

MoM: Patrick Olsen

Advarsler: AGF: Patrick Olsen, Jon Thorsteinsson, Nicolai Poulsen

AaB: Mathias Ross, Kristoffer Pallesen, Marcus Hannesbo, Jacob Rinne

AGF: Kamil Grabara, Kevin Diks, Sebastian Hausner, Thomas T. Kristensen Jesper Juelsgård, Nicolai Poulsen, Patrick Olsen (105’ Milan Jevtovic), Bror Blume, Albert Grønbæk (29’ Gift Links), Jon Thorsteinsson, Alexander Ammitzbøll (69’ Søren Tengstedt)

Koncernpartnere

+