Kampe

Nordirland kalder

AF: BJ /Foto: Lånt fra www.larnefc.com - 20. juli 2021

Torsdag aften venter Larne FC i 2. kvalifikationsrunde til Conference League. Se hvilke spillere, der er udtaget til kampen, og bliv klogere på torsdagens nordirske modstander her.

Onsdag morgen sætter AGF-truppen kursen mod Belfast fra Billund Lufthavn. 20 spillere er med i flyveren og skal således forsøge at skaffe et godt udgangspunkt i det første opgør, inden returkampen i Ceres Park næste torsdag.

De tyve spillere er:

Jesper Hansen, Daniel Gadegaard, Alexander Munksgaard, Alex Gersbach, Yann Bisseck, Oliver Lund, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Thomas Thiesson Kristensen, Nicolai Poulsen, Patrick Olsen, Albert Grønbæk, Gift Links, Jon Thorsteinsson, Dawid Kurminowski, Zach Duncan, Milan Jevtovic, Søren Tengstedt og Alexander Ammitzbøll.

Som det var tilfældet i sæsonpremieren, er Patrick Mortensen, Frederik Brandhof, Niklas Backman og Benjamin Hvidt ukampdygtige, og nytilgangen Anthony D'Alberto har brug for lidt mere træning i benene, inden han bliver aktuel til truppen.

Opgøret mod Larne FC fløjtes i gang torsdag aften kl. 20.30 på kunstgræstæppet på Inver Park. Kampen vises på 6'eren, og du kan naturligvis også holde dig opdateret om kampens udvikling på vores live twitter-profil >>. AGF TV er med på turen og vil bringe optakt til kampen og efterfølgende reaktioner.

Kort om Larne FC

Larne FC vækker nok ikke den største genklang blandt AGF'ere, så herunder får du en kort introduktion til vores nordirske modstandere:

Larne er en havneby placeret i den nordøstlige del af Nordirland - godt en halv times kørsel fra Belfast. Byen har lige knap 19.000 indbyggere.

Fodboldklubben blev grundlagt i 1889 og har gennem årene ført en omskiftelig tilværelse i de øverste divisioner i Nordirland. Fra 2009 og små ti år frem kæmpede Larne FC i den næstbedste række. En overgang var klubben endda truet på eksistensen, indtil en af byens sønner, Kenny Bruce, der var succesrig med en online ejendomsmæglerkæde i England, overtog tøjlerne og bragte klubben på ret kurs. Han opgraderede klubbens stadion Inver Park og indførte fuldtidsprofessionalisme. Resultaterne udeblev ikke. Først oprykning til Premiership, dernæst vinder af County Antrim Shield, klubbens første seniortrofæ siden 1987, og i 2020/21 endte holdet på en fjerdeplads, hvilket var en tangering af den højeste placering. Samtidig resulterede fjerdepladsen i kvalifikation til en europæisk turnering for første gang i klubbens historie, idet holdet - ligesom os - vandt en afgørende Europa playoff-kamp.

I 1. kvalifikationsrunde til Conference League, Larnes europæiske debut, blev det til en samlet 2-0-sejr over Bala Town FC fra Wales. Larne FC havde vundet udekampen 1-0 på et mål af topscorer David McDaid, og returopgøret endte også med en 1-0-sejr takket være en scoring af Ronan Hale, hvorfor Larne trak det længste strå. Se højdepunkter fra de to kampe herunder:

Koncernpartnere

+