HÅRDT ARBEJDE UDEN GEVINST I KØBENHAVN

28.04.2024 18:56

Efter en målrig kamp i Parken må vi rejse tomhændet hjem til Aarhus.

I et solbeskinnet og forårsramt København mødtes landets to største byer på fodboldbanen i Parken søndag aften. Scenen var 3F Superligaens Runde 27 og de to hold; FC København og AGF

Seneste møde i Parken mellem de to hold endte med en 2-1 sejr til os i en af de mange gode kampe fra vores side i 2023.

Dagens kamp startede som en lige affære med få muligheder før det 8. minut, hvor hjemmeholdet kom til en chance spidst for mål. Men skuddet gik forbi.

Hjemmeholdet jagter guld og kunne med en sejr holde trit med førstepladsen, og efterhånden som kampen satte sig var det da også FC København, som var mest på bolden i jagten på de tre point. Men vi lurede hele tiden, og blandt andre var Mikael Anderson levende og livlig igen i dag, og fik flere gange sat et stød ind hos FCK’erne.

Efter et kvarter var det dog Mads Emil Madsen som brød godt igennem og fik skabt os en god chance, der gik til hjørnespark.

Igen i dag kom der en knappenål på opslagstavlen over skadet spillere, da vi måtte undvære Janni Serra, der ellers var tiltænkt en plads på toppen med Patrick Mortensen. I stedet spillede Tobias Bach som kom med god fart og opportunisme

Og blot for at understrege truppens uheld med skader i øjeblikket, måtte Michael Akoto lade sig udskifte allerede efter 20 minutter og Tobias Anker erstattede ham i bagkæden.

Udskiftningen gav lidt uro som hjemmeholdet i perioder udnyttede til at trykke os tilbage, men vi stod godt i mod og de gange FCK’eren for alvor blev farlige var Bailey Peacock-Farrell, klar i det århusianske mål.

Hen mod pausen kom Mats Knoester til et fremragende langskud, som desværre for os blev reddet med det yderste af neglene af FCK-målmande. Og første omgang endte uden mål.

Foran et udsolgt udebaneafsnit med tusind AGF’ere, der som sædvanligt bakkede fremragende op, kom vi fint fra start i anden omgang og fortsatte det stærke defensive arbejde - der blev virkelig knoklet igennem på Østerbro i dag af det mørkeblå fra Aarhus.

Efter en lille time kom FCK til en skudmulighed, men igen var Bailey på plads i målet.

Hjemmeholdet foretog et par udskiftninger i begyndelsen af anden halvleg, der gav dem nogen andre strenge at spille på. Og kort efter lykkes det desværre hjemmeholdet at få scoret efter et hjørnespark. Det krævede et VAR-tjek for at afgøre om der var offside. Men målet blev anerkendt - ærgerligt for gutterne, der ellers havde stået så godt i mod.

Hjemmeholdet som fornyet energi af målet og vi bøvlede noget med at få skabt chancer. Patrick Mortensen er med sine to mål i seneste runde nu alene på topscorerlisten i 3F Superligaen. Men i dag kom han ikke til mange chancer. Til gengæld gik han forrest i en stærk arbejdsindsats.

Midtvejs i anden halvleg kom Eric Kahl til afslutning tæt foran FC Københavns mål. Og FCK målmanden fik lige nøjagtigt ikke reddet. Efter et længere VAR tjek blev målet godkendt, da bolden havde været over målstregen.

Hvis holdet føler sig lidt forfulgt af uheld i øjeblikket, så kan man ikke fortænke dem i det. Som i 1. halvleg blev vi også ramt af en skade i 2. halvleg, da Mikkel Duelund måtte udgå kort efter han ellers var kommet ind og havde gjort en fin figur.

Bedst som det lignede et point i København kom hjemmeholdet til et skarpt indlæg, hvor Orri Oskarsson fandt sig foran vores mål og kunne score til 2-1 uden chance for Bailey Peacock-Farrell, der stod en stærk kamp i dag.

Men der kom flere mål i Parken. For tæt på de 90 minutter scorede Orri Oskarsson igen til 3-1. Vi gav dog slet ikke op og i overtiden fik Tobias Anker reducerede.

Tættere på kom vi desværre ikke og vi må konstatere et nederlag til FC København.

Næste kamp er hjemme i Aarhus, hvor FC Nordsjælland kommer på Ceres Park. Det er 3. maj kl. 19. Find din billet her >>>